Agenda, Nieuws

Kermis Blaricum 60 jaar! (met nieuwe huisregels)

Nog even en het is weer zover: vanaf maandag 19 tot en met woensdag 21 augustus 2019 is het Kermis in Blaricum. Vijf dagen lang kunnen we genieten van de traditionele activiteiten van de Oranjevereniging en gezellige feestavonden in d’Ouwe Tak, Het Vitus en Moeke Spijkstra. Voor het zestigste jaar zal het schilderachtige dorp weer even op z’n kop staan. En zoals dat altijd gaat met mooie evenementen in ’t Gooi: het wordt een succes. De kermis in Blaricum, en dan vooral de horeca rondom de kermis, wordt tegenwoordig door velen bezocht. Door inwoners van binnen én van buiten het Gooi.

Kermis maandag 12 uur open

Vanwege de feestelijkheden gaat de kermis op maandag 19 augustus al om 12.00 uur open in plaats van 14.00 uur. Wees hier vooral bij, voor de eerste zestig kermisbezoekers is er een verrassing! Dat geldt alleen voor de maandag, op de overige dagen is de kermis vanaf 14 uur geopend. Jongeren kunnen vanaf 19 augustus meedoen met de Instagramwedstrijd. Maak een feestelijke selfie in of bij jouw favoriete attractie! Hastags: #selfieblaricumsekermis #blaricumsekermis #kermisblaricum60jaar #blaricum #gemeenteblaricum. Meedoen kan tot dinsdag 21 augustus 24 uur. De winnaar wordt op woensdag om 15.00 uur bekendgemaakt bij het Oranjeweitje.

Horeca met regels

Voor veel mensen betekent de Blaricumse kermis vooral een groot horecafeest. Om ervoor te zorgen dat dit evenement nou eens niet aan zijn succes ten onder gaat, heeft de gemeente wat spelregels opgesteld. Van maandag 19 tot en met woensdag 21 augustus 2019 is er ’s avonds feest met live muziek in en rondom Het Vitus, d’Ouwe Tak en Moeke Spijkstra. De zaterdag voorafgaand aan de kermis, 17 augustus 2019, zijn deze drie lokaties ook geopend. Op zaterdag feesten we op het eigen terrein en binnen; er zijn dan geen barren en tenten op straat. Elke lokatie presenteert een eigen live muziekrepertoire tot 01 uur ’s nachts. Sluitingstijd is 01.30 uur! Op zondag 18 augustus 2019 is alleen Moeke Spijkstra geopend.

Gezellig voor iedereen

In het weekend is het ’s avonds en ’s nachts niet toegestaan om consumpties op de openbare weg te nuttigen, alleen op het terrein van/binnen bij de bovengenoemde horeca. Tijdens alle feestdagen willen we het leuk en gezellig houden voor iedereen. Er zijn strikte afspraken gemaakt met de horeca, de Oranjevereniging, de politie en de brandweer. Er wordt meer beveiliging ingezet om toezicht te houden en overlast te voorkomen. Kijk voor meer informatie op www.blaricum.nl/kermis

Laten we er weer een geweldig feest van maken. Houd je aan de huisregels van de gemeente!

 

 

14 augustus 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.