Food & Drinks, Nieuws

Brambergen: terras hotspot in ’t Gooi

BrambergenEen belangrijk element van een goed terras is het uitzicht. Dan ben je bij Brambergen in ‘s-Graveland aan het juiste adres: vanaf het terras kijk je zo het natuurgebied in. Brambergen ligt op landgoed Boekesteyn, een van de tien ’s-Gravelandse buitenplaatsen. In de Gouden Eeuw verbleven de rijke Amsterdammers op deze prachtige (zomer)verblijven met hun enorme tuinen. En geef ze eens ongelijk. Zittend op het terras, starend in het groen, kun je je goed voorstellen dat de notabelen hier graag vertoefden.

Heerlijke appeltaart

En dan hadden zij die overheerlijke appeltaart nog niet eens, hoewel die overigens ook uit Amsterdam komt: de ambachtelijke taart wordt gemaakt naar hetzelfde recept en met dezelfde ingrediënten als de befaamde appeltaart van Winkel 43 op de Noordermarkt. Heerlijk!

OERR van Natuurmonumenten

Sem Harten en chefkok Tijn

Net als bij Heidezicht in Bussum, dat van dezelfde eigenaren is, doet de omgeving veel voor Brambergen. Je kunt in de omgeving én pal voor de deur een hele dag, maar ook een verloren uurtje recreëren en genieten. Naast Brambergen ligt de natuurspeeltuin OERRR van Natuurmonumenten, waardoor het voor kinderen een waar speelparadijs is. Doordat zij zo lekker bezig zijn met water en beestjes en vies worden, zit je als volwassene toch heerlijk ontspannen op het terras. Te koekeloeren naar het ooievaarsnest, bijvoorbeeld.

Streekgebonden producten

Op de kaart staan fijne gerechten die zoveel mogelijk zelf worden bereid. Brambergen werkt vooral met seizoens- en streekgebonden producten en ingrediënten, vertelt chefkok Tijn. Maar al kom je alleen maar voor de (biologische) koffie: het uitzicht is er altijd.

Café Restaurant Brambergen, Noordereinde 54d, ’s-Graveland. Telefoon: 035-3031306. www.brambergen.nl

 

20 augustus 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.