Agenda, Kunst, Nieuws

Eerste editie Blaricum Music Festival een feit!

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli 2018 vindt – voor de eerste keer – het Blaricum Music Festival plaats. Deze editie is gericht op met name klassieke muziek, uitgevoerd door een keur aan internationale bekendheden. Tijdens het Festival vinden er negen topconcerten plaats, plus  masterclasses door beroemde pedagogen. Bovendien is er ook de eerste ooit in Nederland gehouden tentoonstelling over de beroemde Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari (natuurlijk mét een groot aantal topstukken uit zijn oeuvre). De concerten vinden plaats in De Dorpskerk, de masterclasses in Société Wexxs en de tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000. De tuin van Achterom 1 wordt ingericht voor mensen die cateringarrangementen hebben besteld en in Achterom 1 worden de infobalie en ticketshop gehuisvest. Naast de ingang van De Dorpskerk kunnen rond de concerttijden losse drankjes en hapjes worden gekocht.

Blaricum Music Festival

Franziska Hölscher

Net als Gstaad en Verbier

Initiatiefnemer van het festival is de sinds 15 jaar in Blaricum woonachtige dirigent en ‘cultureel ondernemer’ Peter Santa. Hij liep al jaren rond met het idee om in Blaricum een muziekfestival te organiseren zoals die jaarlijks in onder andere de Zwitserse dorpen Gstaad en Verbier worden gehouden (maar dan natuurlijk zonder de Zwitserse bergen…). Na een gesprek met burgemeester Joan de Zwart-Bloch, waarin zij aangaf dat Blaricum ‘Kunststad 2018’ is, werd het voor Peter duidelijk dat alles op alles gezet moest worden om de eerste editie nog in dit ‘cultuurjaar’ te realiseren. Het gesprek vond plaats in april en de voorbereidingstijd – begin juli is de beste tijd om een dergelijk festival te organiseren – was dus érg kort…

Blaricum Music Festival

Roby Lakatos

Donaties

Peter zocht naarstig naar partners die een deel van het risico wilden afdekken. De eerste grotere – en naar uiteindelijk is gebleken doorslaggevende – privédonatie kwam van Joop en Janine van den Ende. Sindsdien gaat het goed met de financiering en de partnerships met lokale partijen beginnen ook vorm te krijgen. Nog steeds zoekt Peter Santa zoveel mogelijk sponsoren, partners en vrienden die zich aan het festival willen verbinden. Een vriend van het Blaricum Music Festival 2018 betaalt € 1.000,- excl. 6% BTW en krijgt hiervoor 10 eersterangs concertkaarten, 10 cateringarrangementen én vermelding op de website en in het programmaboek. De kleine meerprijs ten opzichte van de gewone prijzen moet worden gezien als  een stukje sponsoring en een blijk van betrokkenheid. Het Blaricum Music Festival heeft het in zich om uit te groeien tot iets heel moois. Een jaarlijks terugkerend evenement waar Blaricum én alle Blaricummers trots op kunnen zijn!

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.blaricumfestival.com en contact opnemen met Peter Santa kan via peter@codacapo.com of 06-28848852.

21 mei 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.