Wonen & Lifestyle

TRENDS BY GABY

Als vriendin van de Gooische Tam Tam heb ik aan de wieg van dit inmiddels volwassen blad gestaan. Meegedacht tijdens de eerste brainstormsessies, de hoofdredacteur heeft ons een interview afgenomen waarbij Peter en ik onze ziel op tafel legden en dan nu de vraag of ik als columniste onder deel van het team wil uitmaken door over trends te schrijven. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Als trendwatcher kijk ik voortdurend naar wat er in de wereld gebeurt. Globaal, maar ook op micro niveau. Kleine signalen, grote veranderingen; het heeft uiteindelijk allemaal invloed op ons dagelijks leven. Iedere editie pak ik een ander thema, maar omdat we in het najaar traditiegetrouw met ons interieur bezig zijn en mijn roots in de interieur- en designbranche liggen, is dat een mooi vertrekpunt.

What’s hot, what’s not
Ik houd van ‘inclusief’. Dus verwacht niet dat ik je ga vertellen wat ab-so-luut moet of juist niet meer kan. Doe thuis lekker wat je zelf mooi vindt. Gebruik materialen, kleuren en dessins die je blij maken. Personaliseer. Durf. Mix en match. Kom uit je schulp en duik onder in je eigen comfortzone. Want de vrijheid nemen om je identiteit te vertalen naar je interieur is een trend op zich. Bloemenbehang met een roze fluwelen bank en kussens in grafische patronen – colour blocking – laat je er door inspireren, maar volg je eigen pad.

Cold as Steel
De industriële look is al een tijdje geleden in gang gezet met mooie stalen binnendeuren die je in veel verschillende varianten ziet opduiken. Dit materiaal neemt langzamerhand echter meer bezit van ons huis. Stalen rekken boven je kookeiland of juist als onderstel van de kasten, en wat te denken van een keuken geheel uitgevoerd in blauwstaal? Stoer, strak, donker en robuust. En staal laat zich heel goed combineren met rijke kleuren als nachtblauw, donkergroen, leem en natuurlijke materialen als steen, marmer of stoer hout.

Colourful Shout Out
Met de cactus deed De Plant zijn intrede weer in ons interieur. We gingen botanisch, hangen, groter, groener en vooral verscheiden. Wie nu nog geen groene vingers heeft, zal blij zijn dat bloemen The Next Big Thing zijn. Komt natuurlijk mede doordat we ons deze luxe (jezelf bloemen cadeau doen) na de crisis weer kunnen veroorloven, bijvoorbeeld met het Bloomon-abonnement dat je kunt afsluiten en de bonte kleurkaarten die het in 2018 heel goed doen.

Nature Calls
We zijn geïnspireerd door de natuur en willen hier respectvoller mee omgaan, dus naast het aanblijven van de vele groentinten doen ook aardse tinten als terracotta, leem en klei het erg goed. Volwassen, warm en vergrijsd. Deze kleuren passen bijvoorbeeld heel goed in Scandinavische interieurs.

Wat je ook doet; houd je niet in. De komende maanden met hun lange, donkere avonden vragen erom. Ik daag je uit. Stuur je me foto’s van het resultaat?
gaby@hemelsby.com

Gaby Fecken-van Gestel heeft samen met partner Peter interieur ontwerpstudio HEMELSby. Daarnaast werkt ze als zelfstandig trendwatcher in opdracht van multinationals aan trendimplementaties en is ze te boeken voor trendboeken, lezingen, workshops en gastcolleges. Op Tasteofcolour.com schrijft ze over wat haar bezighoudt op lifestyle gebied.

18 december 2017

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.