Kinderen, Nieuws

Sinterklaasbank gooit roer om

Zelfs in het welvarende Gooi vallen er nog altijd kinderen ‘buiten de pakjesboot’. De Sinterklaasbank heeft als doel om deze kinderen toch een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen. De Stichting zamelt geld in en selecteert vervolgens kinderen uit gezinnen zonder voldoende financiële middelen, die rond 5 december een cadeau mogen uitkiezen uit de speelgoedgidsen van de Sint.

Onzichtbare kinderen

Sinterklaasbank

Dit jaar gooit de Sinterklaasbank het roer enigszins om. Annemieke van der Heijden van de Sinterklaasbank legt uit: “We hebben de laatste jaren gezien dat veel stichtingen en weldoeners zich richten op dezelfde, vaste doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan voedselbanken, blijf van mijn lijfhuizen, HVO-instellingen. Dat is natuurlijk mooi, maar er zijn daarnaast nog veel onzichtbare gezinnen die iedere maand moeite hebben hun hoofd boven water te houden. Een groep die voor ons wat lastiger is om te vinden. Daarom vragen we nu hulp van mensen via hun werk te maken hebben met deze groep. Denk daarbij aan schuldhulpverlening, maatschappelijk werk, huisartsen, tandartsen, wijkcoaches, wijkagenten, maar bijvoorbeeld ook basisscholen. Zij zijn vaak goed op de hoogte en kennen gezinnen die net buiten het sociale vangnet vallen, maar het wel financieel heel zwaar hebben.” Ondanks dat we in een welvarende regio leven, blijken ook hier vele gezinnen te zijn die tot de doelgroep van de Sinterklaasbank behoren. Wil je meer weten of suggesties aandragen, neem dan contact op met de Sinterklaasbank.

 

 

18 oktober 2016

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.