Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam, Uitgaan

Restaurant Rust Wat: Hotspot Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. Zo kan je bij Restaurant Rust Wat heerlijk lunchen of dineren met prachtig uitzicht!

rust wat

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

rust wat

Michelle (Foto: Bob Awick)

Tapijt van waterlelies

Als het gaat om uitzicht, staat Restaurant Rust Wat zonder twijfel in de Gooische top 3. Het restaurant ligt aan een grote vijver, waarin eenden en ganzen hun jongen grootbrengen en waarop zomers een tapijt van waterlelies drijft. De vijver werd in 1930 als werkproject gegraven om dienst te gaan doen als ijsbaan. Vandaar de tribune, die er nog steeds ligt en bijvoorbeeld tijdens het Zomerconcert als zodanig wordt gebruikt.

Prachtige kaart

Rust Wat staat al jarenlang als een huis; iets dat bijna twintig jaar geleden werd neergezet door Marc en Sacha Bon en is voortgezet door de nieuwe eigenaren. Bedrijfsleider Michelle Mylothridis, ook al jarenlang een bekend gezicht: “De goede basis was aanwezig en wij zorgen ervoor dat dat zo blijft.” En dat lukt: Mo is er nog steeds, de keukenbrigade is gebleven, de kwaliteit is onverminderd goed en het uitzicht als altijd fabuleus. In april komt er weer een prachtige nieuwe kaart. Plus de klassiekers die nooit zullen verdwijnen – de spareribs met de geheime saus van Mo en de Salade Riche, met onder meer gamba en garnalen bijvoorbeeld – en hoera: de asperges komen er weer aan. En als altijd een boeiende, mooie selectie wijnen.

rust wat

(Foto: Bob Awick)

Eigen gin

Ook zal er weer van alles te doen zijn: er komt opnieuw een cocktail-oester-champagne-borrel en er is sprake van een eigen gebrouwen gin. Zodra de zon schijnt, is het dringen op het heerlijke terras van Rust Wat. Geen wonder, want wat een heerlijk plekje is dit toch. Als je eenmaal bent geweest, blijf je terugkomen.

 

 

 

Hier vind je meer over Restaurant Rust Wat:

Schapendrift 79, Blaricum
Telefoon: 035-2005893
www.restaurantrustwat.nl
@restaurantrustwat79

 

31 mei 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.