Food & Drinks, Nieuws, Shoppen, Tam Tam

LoeKie Delicatessen: Hotspot Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. Loop naar binnen bij LoeKie Delicatessen voor de meest heerlijke broodjes en lekkernijen!

loekie

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

loekie

Rose-Marie (Foto: Bob Awick)

Luilekkerland

Je hebt het pas echt ver geschopt in ’t Gooi als je op de fameuze Broodjeslijst van LoeKie Delicatessen terechtkomt. Dat geldt voor Carmen (Carmen’s) bijvoorbeeld, voor Simone (Simone op bruin) en voor Ron (RON special). Eigenaresse Rose-Marie kan er mooie verhalen over vertellen, maar voor haar is elke klant even belangrijk. LoeKie is, daar kunnen we kort over zijn, een luilekkerland. Vanaf het moment dat de winkel in 2019 in Blaricum de deuren opende, worden we doorlopend verrast met de heerlijkste kazen, vleeswaren en delicatessen.

Van vleeswaren tot truffelsaus

Het bedrijf heeft een enorme staat van dienst: opa Louis Koopman startte in 1936. Omdat ‘Koopman’ een veelvoorkomende winkelnaam was, maakte hij er LoeKie van en zo is het gebleven. In Blaricum zwaait Rose-Marie de scepter, met ondersteuning van vader Albert. Er is eigenlijk geen beginnen aan om op noemen wat de winkel zoal te bieden heeft, maar we doen een poging. De heerlijkste vleeswaren, prachtige paté’s, een indrukwekkend aanbod kazen – “rauwmelkse kazen, zoals het volgens ons hoort” – zelfgemaakte salades, koffiebonen, pasta’s, mooie olijfolie, truffelsaus, marmelade, wijnen, bijzondere bieren – en dan hebben we nog niet eens de helft gehad.

loekie

(Foto: Bob Awick)

Eigen plank

En je kunt er dus terecht voor heerlijk belegde broodjes. Aanrader: laat LoeKie je charcuterie- of kaasplank verzorgen. Je kunt je eigen plank meenemen of er eentje lenen. Maar je kunt in de winkel evengoed terecht voor dagvers broodbeleg als een paar plakken kaas of fijne vleeswaren, afgesneden waar je bij staat. LoeKie was in Amsterdam decennialang een begrip en is goed op weg dat ook in ’t Gooi te worden!

 

 

Hier vind je meer over LoeKie Delicatessen:

Dorpsstraat 11-A, Blaricum
Telefoon: 035-2030057
www.loekie.net
@loekiedelicatessen

31 mei 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.