Nieuws

Lock me up – Free a Girl in CHA! van start

Vanmorgen om 06.00 uur is de jaarlijkse actie Lock me Up – Free a Girl gestart. Een van de locaties waar deze actie plaatsvindt, is in het net geopende restaurant CHA! in Laren. Giel Beelen, John Ebank en Thomas Berge zijn de eerste drie die zich hier 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Deze hokjes staan symbool voor de ruimte waar meisjes in de Indiase bordelen worden vastgehouden.

Achter luik in plafond

“Wij doen dit niet alleen”, zei Giel Beelen vanmorgen tijdens de live-uitzending van zijn radioprogramma vanuit een van de hokjes in CHA! in Laren. “Wij zijn dan een beetje die drie bekende people-tjes die het doen, maar de hele week zitten vele deelnemers in dit soort hokjes. Je kunt ze allemaal sponsoren.” John Ewbank, die naast hem is opgesloten, vertelt Giel dat hij met zijn vroegere partner Vivian Reijs naar India is geweest en daar onder begeleiding van politie de rosse buurten heeft bezocht. “Op plaatjes is het al vreselijk, maar als je daar staat en je ruikt het, en je voelt de hitte, de klamheid; de verdorvenheid eigenlijk, dat is echt next level. (…) En waar ze die meisjes aantreffen… dat is dan bijvoorbeeld achter een luik in een plafond. Dat is echt schrikbarend. Dan is dit een heel luxe kooi.”

free a girl

Giel Beelen, John Ewbank, Evelien Hölsken, Wimmie Hu en Thomas Berge

Hele week gevulde kooien

Vandaag zitten John, Giel en Thomas in de hokjes die in CHA! staan opgesteld. Elke dag zullen diverse mensen in deze kooien plaatsnemen, voor 12 uur lang. Bijvoorbeeld Gijs Jansen, Margot van Arum, Jan Willem Schermerhorn, Renate Wijma, Jacques Walch, Paulien Zwart en Wimmie Hu zelf. Laatstgenoemde is eigenaar van CHA! in Laren, en, net als John Ewbank en Thomas Berge, ook een van de ambassadeurs van Lock me up – Free a Girl. Het doel van de actie is: nóg meer  meisjes uit bordelen bevrijden en de bevrijdingsteams uitbreiden. Dit jaar vindt de actie plaats in de Week Tegen Kinderprostitutie van 14 t/m 20 mei. Door in de hokjes te gaan zitten, willen de deelnemers de problematiek onder de aandacht brengen en proberen ze geld op te halen via hun eigen sponsorpagina op www.lockmeup.nl. Wimmy Hu doneert voor de actie de hele weekopbrengst van het Easy Dining Menu à € 25,- in CHA!.

lock me up

Over Free a Girl

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, re-integratie van de slachtoffers en het aanpakken van straffeloosheid. De afgelopen zeven jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.100 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken ze samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. Evelien Hölsken (directeur), Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar zijn de oprichters van Free a Girl.

16 mei 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.