Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam

IJssalon De Hoop: Gooische Hotspot in Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. En natuurlijk kunnen we er terecht voor het lekkerste ijs van ’t Gooi bij IJssalon De Hoop!

De hoop

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

de hoop

(Foto: Bob Awick)

Spectaculaire verbouwing

Het zal niemand in ’t Gooi zijn ontgaan dat De Hoop begin 2022 een spectaculaire verbouwing heeft ondergaan. Na het succesvolle eerste seizoen bleek dat alles wat in het hoofd zat van eigenaresse Caroline en haar man Daan Berghout is uitgekomen. Dankzij een betere routing en de enorme vitrine zijn de wachtrijen aanzienlijker korter geworden. En de zitjes binnen en op het gezellige terras zijn zeer gewild. Hier kunnen bezoekers neerstrijken voor een goed kopje Illy-koffie, al of niet met een lekkere ijscoupe.

XXL-ijskar

“Ook voor dit jaar hebben we weer veel nieuwe ijssmaken in petto, waar we het hele seizoen via onze socials en in de winkel de aandacht op zullen vestigen,” belooft Caroline. Ze vertelt dat inwoners van ‘t Gooi De Hoop ook elders zullen kunnen tegenkomen, want de nieuwe XXL-kar zal worden ingezet op evenementen en op schoolpleinen. “Voor scholen in ’t Gooi geldt een speciale prijs!” Ook de ijs-bakfiets en gelatobar zijn nog steeds te huur, ideaal voor bijvoorbeeld kinderfeestjes.

de hoop

(Foto: Bob Awick)

Klassieke bokvriezer

Toch blijft een bezoek aan de ijssalon het aller-, allerleukste. IJs halen bij De Hoop is meer dan ooit een beleving geworden, alleen al door de vele eyecatchers in de winkel. Kinderen (en volwassenen) vergapen zich aan de spectaculaire chocoladekranen op de vitrine bijvoorbeeld, de showkast voor de ijstaarten en aan de dertig jaar oude, gereviseerde ijsmachine. Op zo’n zelfde klassieke bokvriezer draaide de vader van Caroline vroeger het ijs. Er mag dan veel zijn veranderd; aan kwaliteit en ambachtelijkheid heeft De Hoop de afgelopen honderd jaar niets ingeleverd.

 

 

Hier vind je meer over IJssalon De Hoop:

Huizerweg 10, Blaricum
Telefoon: 035-5383490
www.ijssalondehoop.nl
@ijssalondehoop

31 mei 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.