Food & Drinks, Kinderen, Nieuws

Gooische hotpots voor kids: IJssalon De Hoop

Bij IJssalon De Hoop in Blaricum maak je herinneringen. Je eet er je eerste ijsje en vergeet dat nooit, je staat er in de rij te lonken naar die leuke jongen uit de klas, je ontmoet er je beste vriendinnetje. IJs is voor iedereen een feestje, maar toch het allermeest voor de kinderen. Al generaties lang komen kinderen hier met hoopvolle gezichten hun ijsje halen.

Vierde generatie

Caroline Kooij is zelf geboren en getogen boven de ijssalon en met haar man Daan vormt ze de vierde generatie die de ijstraditie in Blaricum voortzet. “Ik sprak vorige week een klant die zijn vriendinnetje ontmoette bij de Hoop, toen hij zestien was. Hij heeft haar, ook bij ons, ten huwelijk gevraagd. En op hun bruiloft stond natuurlijk een ijskar van De Hoop!”

IJstaarten

IJs is volgens Caroline zo gewild omdat het een seizoensproduct is. Je moet er op wachten; het is er niet altijd en dat maakt het extra spannend. Voor kinderen zijn er allerlei bijzondere producten. De ijstaarten met daarop de naam en leeftijd van het kind zijn altijd een doorslaand succes op verjaardagsfeestjes. Twee smaken naar keuze, spikkels of macarons: meer heeft een kind niet nodig.

IJs op school

IJs trakteren op school is ook zo’n fijne Gooische traditie. “In plaats van dat je zelf ’s avonds laat verwilderd cupcakes staat te bakken, bestel je bij ons gewoon heerlijke ijsjes. De kinderen zijn er vaak het meest blij mee”, zegt Caroline vrolijk. Het perfecte verjaardagscadeautje? De strippenkaart van De Hoop. Het hoogtepunt? De ijscoupe voor de jarige. Ja, bij De Hoop maken we magische herinneringen.

Corona-maatregelen

Dolblij zijn we dat IJssalon De Hoop tóch de deuren kon openen. Er gelden wel regels. Als we ons er allemaal aan houden, dan wordt het toch nog een mooi ijsseizoen!

  1. Al je ijs wordt verpakt, zodat je het kunt afhalen en meenemen
  2. Kom alleen: je mag maar met 1 persoon ijs bestellen
  3. Eet je ijs thuis op en niet in de directe omgeving van IJssalon De Hoop
  4. Houd hoe dan ook 1,5 meter afstand
  5. Betalen met PIN!

IJssalon De Hoop, Huizerweg 10, Blaricum. Telefoon: 035-5383490. www.ijssalondehoop.nl

17 april 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.