Food & Drinks, Nieuws

Gooische asperges bij Boereblij

Vanaf vandaag 4 april 2020 zijn ze er weer: asperges bij Boereblij in Blaricum. Het is zo fijn dat sommige dingen gewoon hetzelfde blijven. Hoewel: hetzelfde? Het is toch een beetje anders, horen we van Sacha Knoop, eigenaar van Boereblij. Dat heeft te maken met de inspanningen van Ron en Susan Martens uit Limburg. Het ‘witte goud’ blijft wel de basis, dat wel.

Aspergekoningin

Sacha leerde het echtpaar Martens kennen in 2015. Vorig jaar hoorden Ron en Susan dat Sacha misschien met de aspergeteelt ging stoppen: het was financieel eigenlijk niet meer haalbaar. Ron en Susan kwamen vervolgens met de oplossing. Het grootste verschil in aanpak is dat het schoonmaken, sorteren en (deels) schillen van de asperges voortaan in Limburg plaatsvindt, bij de firma Martens.

Sperjus

Sacha: “De asperges worden zoals altijd hier gestoken, maken dan een ritje naar het zuiden en komen binnen een paar uur weer terug, klaar voor de dagverse verkoop.” Ron: “Bij ons gaat het sorteren en schillen automatisch. Dat moet ook wel om de sperjus goed te kunnen verwerken; we zijn een van de grotere telers in Nederland.” Sperjus? “Zo noemt iedereen bij ons asperges.” Sacha: “Bij Boereblij deden we altijd alles met de hand en schilden we op bestelling. Daar waren een paar mensen dagelijks wel een uur of drie, vier mee bezig.”

Complete maaltijd

Er is wel het een en ander veranderd bij Boereblij, in positieve zin. “Er zijn onder andere aardbeien, kazen, soep, ham, sauzen, zalm, wijn, aspergekroketten en krieltjes”, vertelt Susan Martens. “De keuze is veel groter, je kunt hier nu alles kopen voor een complete maaltijd. Inclusief mooie schalen om bijvoorbeeld je asperges op te presenteren.” Sacha: “En lokale dingetjes, zoals honing van mijn schoonvader Kees Bakker, die dit bedrijf ooit begon. Behalve dat hij met 85 jaar nog steeds op de tractor zit om het land te ploegen, is hij ook imker.” Onveranderd blijft de Boereblij-kraam die altijd open is, gevuld met wat er zoal uit de moestuin komt, zelfgemaakte jam en eieren. Sacha: “Er is weer meer reuring en dat vindt iedereen fijn.”

www.boereblij.nl

Het hele artikel van onze journalist Angela van der Elst kun je lezen in de voorjaarseditie van Gooische TamTam Magazine, die je óók kunt vinden bij Boereblij!

4 april 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.