Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

Fred van Sprang: Gooische hotspot in Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. Ben je op zoek naar een mooi sieraad? Dan ben je bij Fred van Sprang aan het juiste adres!

fred van sprang

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

fred van sprang

Fred (Foto: Bob Awick)

Ouderwetse edelsmid

Het is een prachtig familiebedrijf: Fred, zoon Mike, schoondochter Daisy en echtgenote Eveline zijn allemaal actief bij Van Sprang. De laatste drie in Laren en Fred, samen met goudsmid Thirza, in Blaricum. Fred zit het liefst in zijn atelier aan zijn werkbank. “Ik ben een ouderwetse edelsmid. Mijn zoon Mike, die net als ik zijn opleiding in Schoonhoven heeft gedaan, is moderner. Vooral als het gaat om de nieuwste computertechnieken en bijvoorbeeld 3D-modellen,” vertelt Fred.

Met de tijd mee

Het bedrijf is tegenwoordig erg actief op Instagram; iets wat tot het takenpakket van Daisy behoort. Fred kan zich er flink over verbazen, maar bekijkt het met plezier. “Je ziet nu vaak dat jonge meisjes gaan graven in de sieradendoosjes van hun grootmoeders. Ze vinden bijvoorbeeld de close forever-kettinkjes en het koordcollier uit de jaren ’60 helemaal het einde. Die foto’s komen op Instagram en vervolgens wordt ernaar gevraagd in onze winkels.” Bij Van Sprang springt men daar snel op in. Want ondanks het feit dat de service en het ambacht hier bijna ‘ouderwets’ – en dus heel goed – mogen heten, gaat het bedrijf wel gewoon met zijn tijd mee.

fred van sprang

(Foto: Bob Awick)

Mooiste sieraden & kennis

Fred vindt dat allemaal best, zolang hij maar lekker aan zijn werkbank kan blijven knutselen. Al doe je hem met dat woord tekort, want hij maakt de mooiste sieraden en heeft bovendien een imposante hoeveelheid kennis in huis. Bijvoorbeeld over zegelringen, want moet er nou wel of geen helmpje op bij de ongetrouwde vrouw? Fred weet die dingen, dus we gaan graag even naar Fred.

 

 

 

Hier vind je meer over Fred van Sprang:

Schoolstraat 4, Blaricum
Telefoon: 035-5310820
www.fredvansprang.nl
@edelsmidfredvansprang

31 mei 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.