Shoppen

Edelsmid Fred van Sprang in Blaricum

‘Even naar Fred.’ Het is een gevleugelde uitdrukking in het Gooi, waarbij de ogen van vrouwen gaan glinsteren en mannen aanvankelijk wat benauwd kijken. Maar eenmaal binnen bij edelsmid Fred van Sprang gaan ook zij snel overstag. De winkel in Laren wordt bestierd door zoon Mike en zijn vrouw Eveline. In Blaricum bevindt zich het domein van Fred, die hier het liefst aan zijn werkbank zit. Want boven alles is hij edelsmid. Veel ontwerpen worden in het eigen atelier in Blaricum door Fred en goudsmid Thirza gemaakt maar ook heeft Fred adresjes in Italië die zijn ideeën met moderne technieken kunnen uitvoeren.

Fred van Sprang verkoopt veel van het merk Al Coro, een hoogwaardige sieradencollectie van een Italiaans familiebedrijf.  Vakmanschap, familiezin, maar ook meegaan met de tijd: dat past natuurlijk goed bij de Van Sprangs. “Ik ben een ouderwetse edelsmid en Mike, die ook zijn opleiding in Schoonhoven heeft gedaan, is weer moderner. Vooral als het gaat om de nieuwste computertechnieken en bijvoorbeeld 3D-modellen.”

Fred vindt het allemaal best, zolang hij maar lekker aan zijn werkbank mag blijven knutselen. Al doe je hem met dat woord tekort, want hij maakt de mooiste sieraden en heeft bovendien een fameuze hoeveelheid kennis in huis. Bijvoorbeeld over zegelringen, want moet er nou wel of geen helmpje op bij de ongetrouwde vrouw? Fred weet die dingen, dus we gaan graag even naar Fred.

Fred van Sprang, Schoolstraat 4, Blaricum. Telefoon: 0355310820.
www.fredvansprang.nl

14 november 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.