Food & Drinks, Uitgaan

Café Moeke Spijkstra in Blaricum

Wie kent Café Moeke Spijkstra in Blaricum eigenlijk niet? Het etablissement bestaat al sinds 1909, al stond het toen nog bekend als Hotel Gooilust. Als eerbetoon aan gastvrouw Moeke Spijkstra, en omdat iedereen tóch al riep ‘We gaan naar Moeke’, vernoemde de volgende uitbater, Leo van Splunteren, het café naar haar. Leo trok ’televisiemensen’ en BN’ers aan en verzon de wonderlijkste dingen. Stamppot-buffet in smoking of een nieuwjaarsreceptie op 1 april; hoe gekker hoe liever. Er volgden nog enkele eigenaren, maar sinds 2009, precies 100 jaar na de start, is het café eigendom van Patrick Lommers, die in ’t Gooi ook Het Bonte Paard en sinds kort Ome Ko in Muiden exploiteert. Het goede houdt hij in ere, maar Patrick is niet bang om te vernieuwen. Hij nam afscheid van de oubolligheid en haalde de jeugd weer binnen. De beroemde occasion night op donderdagavond, waarbij ‘bepaalde types met te korte rokjes’ een welgestelde man aan de haak probeerden te slaan, zijn nu echt verleden tijd. Het café heeft meer klasse en uitstraling gekregen, zodat de lokale dames ook weer graag naar Moeke gaan. Zoals het hoort.

Gelukkig zijn de stamgasten gebleven, want die heeft Moeke erg hoog zitten. Plafond en muren hangen vol met meegebrachte curiosa, een verzameling die is aangelegd door de vaste gasten en nog steeds groeit. Want een café met verhalen; dat zal Moeke Spijkstra altijd blijven.

Café Moeke Spijkstra, Torenlaan 10, Blaricum. Telefoon: 035-5382261.

www.moekespijkstra.nl

14 november 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.