Shoppen

Designers & Seconda in Blaricum

Seconda in Blaricum is zonder twijfel de moeder aller vintagestores. Eigenaresse Joke Verheij startte dertig jaar geleden met Pauck van Hemert al met de winkel, waarbij ze vanaf dag één streng en onverzettelijk was als het ging om de inname van de kwaliteitskleding.

Foto: Willemijn van der Eijk

In de loop der jaren kreeg ze versterking van Terry, die nooit meer is weggegaan. Volkomen begrijpelijk, want het is ongelofelijk gezellig bij Seconda. De twee dochters van Joke groeiden er praktisch op en werken tegenwoordig geregeld mee.
Ondertussen worden de zaken behoorlijk professioneel aangepakt.
Nog steeds kan men hier terecht voor merkkleding uit het hogere segment, maar het woord ‘tweedehands’ kunnen en willen we niet gebruiken. “De kleding is zelden tot nooit gedragen. Miskopen noem ik het, omdat de maat toch niet goed bleek of omdat het kledingstuk niet bij de eerste koper paste”, legt Joke uit.

Inmiddels biedt Seconda ook nieuwe kleding, want de dames hebben een uitstekende neus voor aantrekkelijke restpartijen en monsters die ze tegen inkoopprijs kunnen verkopen.De enorme schare fans volgt Seconda trouw op social media alsInstagram, waar Terry continu inspirerende ideeën lanceert. Alles is verkrijgbaar in de winkel, maar weg is weg.

Gelukkig is er elke twee weken een frisse collectie, inclusief shawls, oorbellen, schoenen en tassen die nieuw worden ingekocht.’ De naam Seconda klopt dus eigenlijk niet meer helemaal. Hij is echter zó ingeburgerd dat we hem niet meer kunnen missen. Maar de uitbreiding Designers & Seconda klopt prima en dekt de mooie lading volledig.

Designers & Seconda, Dorpsstraat 9a, Blaricum.
Telefoon: 035-5311710.

www.secondablaricum.nl

7 november 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.