Food & Drinks, Nieuws

De Tafelberg in Blaricum: hotspot terras

Hebben we bergen in het Gooi? Welzeker hebben we die. De Tafelberg aan de Tafelbergerheide in Blaricum is er zo eentje, met een hoogte van 36,4 meter boven NAP zelfs het hoogste punt van het Gooi. Al in de 18de eeuw kwam men hier vanwege het uitzicht. Nu komen we vanwege het heerlijke terras ‘aan de voet’ van de Tafelberg. Het is een iconische plek.

Voor de buurt

Drink- en Eetgelegenheid De Tafelberg bestaat al sinds 1932. Het theehuis werd café, toen een chic restaurant en nu kun je er gewoon lekker eten en gezellig wat drinken. Onder de hoede van de nieuwe eigenaren heeft De Tafelberg een flinke opfrisbeurt gekregen. Wat vooral belangrijk is: “We zijn hier in de buurt, voor de buurt, met de buurt”, zegt Lodewijk, een van de eigenaren. Trots toont hij de nieuwe houtgestookte pizza-oven in de keuken, een enorm gevaarte. “Je kunt hier bijvoorbeeld ook op dinsdag een pizza komen eten met de kinderen.” Toegankelijk, dat is het toverwoord dat Lodewijk een paar keer herhaalt.

Buitenbar

Je kunt 365 dagen per jaar terecht bij De Tafelberg en wij hopen dat van die dagen het grootste gedeelte zonnig zal zijn. Want wát een zalig terras is dit toch. Helemaal nu er ook nog loungehuisjes zijn gemaakt, en een mooie buitenbar. Het achterdeel kun je reserveren voor bijvoorbeeld een borrel, maar helemaal afsluiten zullen ze het terras nooit. Want het is toegankelijk voor jou en mij, en ook voor de buurt. Elke dag.

Drink- en Eetgelegenheid De Tafelberg, Oude Naarderweg 2, Blaricum. Telefoon: 035-5383975. www.tafelberg.nl

 

25 augustus 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.