Food & Drinks, Nieuws

Café Restaurant Rust Wat: hotspot terras

Rond 1930 werd op de plek waar Rust Wat in Blaricum zit als werkproject een grote vijver gegraven, die dienst ging doen als ijsbaan. Met een heuse tribune! Ook kwam er een ijsbaanhuisje, dat een kleine horeca-uitspanning werd, vervolgens een pannenkoekenhuis, toen een partycentrum en daarna een ‘wannabe sterrentent’. Tot 2004, want toen werd het een Gooische vreetschuur; als we Youp van ’t Hek moeten geloven.

Tapijt van waterlelies

Marc Bon, die met zijn vrouw Sasha sinds 2004 eigenaar is van Rust Wat, kan er hartelijk om lachen. Wat wil je, met zo’n terras lacht iedereen! Midden in de natuur, met uitzicht op de vijver waarin zomers een tapijt van waterlelies drijft en de eenden – met een beetje geluk met kleintjes – gezellig ronddobberen. Mensen ‘van buiten’ die voor het eerst bij Rust Wat komen, weten vaak niet wat ze zien. Marc snapt dat wel: “Ik kom hier zelf al 55 jaar, werk er nu vijftien jaar en ik verbaas me er elke dag weer over: wat een mooie plek. Dit uitzicht verveelt echt nooit.”

Buiten is het goddelijk

Marc en Sasha hebben van Rust Wat een prachtig restaurant gemaakt, waar het goed toeven is. Binnen is het fijn, buiten is het goddelijk. Zodra de zon schijnt, stroomt het terras vol. Het eten is van hoog niveau en, benadrukt Marc, de flexibiliteit is groot. “Ik houd er niet van om nee te zeggen. Dus alles kan en er is altijd plek!”

Café Restaurant Rust Wat, Schapendrift 79, Blaricum. Telefoon: 035-5383286. www.caferestaurantrustwat.nl

 

 

28 augustus 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.