Food & Drinks, Nieuws, Tam Tam, Uitgaan

Café Moeke Spijkstra: Gooische Hotspot in Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. We deden een drankje op het terras van Café Moeke Spijkstra.

moeke

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

moeke

Timm (Foto: Bob Awick)

Tijdloze curiosa

Dat Moeke Spijkstra een kleurrijke geschiedenis heeft, weet iedereen in ’t Gooi wel zo’n beetje. En anders ontdek je het meteen bij binnenkomst. De muren en plafonds zijn behangen met tijdloze curiosa vanuit de hele wereld. “Een bewaakt stukje geschiedenis,” noemt Timm het. “Soms komen gasten speciaal iets brengen. Een bijzonder familiestuk of een item met een mooie historie. Het familie-spinnenwiel, een propeller, een honderd jaar oude foto; overal zit een verhaal achter. Daar zou je een boek over kunnen schrijven. Voor mij heeft het echt iets magisch.”

Heinde en verre

Timm kwam na een open sollicitatie zo’n negen jaar geleden bij Moeke Spijkstra werken en ging nooit meer weg; de 34-jarige is inmiddels uitbater en apetrots op zijn werkgever: “Moeke is een begrip. Natuurlijk in ’t Gooi, maar eigenlijk in het hele land. Mensen komen hier graag, en vaak van heinde en verre.” Dat krijg je niet voor niks, weet hij, het concept moet goed bewaakt worden. Dat doet het enthousiaste team vooral door ervoor te zorgen dat iedereen zich er gezien voelt.

moeke

(Foto: Bob Awick)

Fijne kaart

Oud en jong, arm en rijk, bekend of onbekend, wie eenmaal over de drempel bij Moeke Spijkstra stapt, is een heel welkome gast en zal op die manier tegemoet worden getreden. Koffie met verse appeltaart, brunchen, lunchen, borrelen en dineren: alles kan. Er is een fijne kaart, met standaard klassiekers als de saté en de burger, die er gelukkig nooit vanaf gaan. Moeke Spijkstra is een heerlijke vanzelfsprekendheid in ’t Gooi, maar zó vanzelfsprekend is dat eigenlijk niet en daarom koesteren we het.

 

Hier vind je meer over Café Moeke Spijkstra:

Torenlaan 10, Blaricum
Telefoon: 035-5382261
www.moekespijkstra.nl
@cafemoekespijkstra

31 mei 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.