Food & Drinks, Nieuws, Tam Tam, Uitgaan

Café d’Ouwe Tak: Hotspot Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. Wij gingen langs bij het gezelligste eetcafé van Blaricum: Café d’Ouwe Tak.

ouwe tak

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

ouwe tak

(Foto: Bob Awick)

Prachtig tijdperk

Er was even flinke paniek toen Hennie en Marise van de Koot vorig jaar aankondigden dat ze gingen stoppen met het uitbaten van Café d’Ouwe Tak. Zou er met dit vertrek een einde komen aan een prachtig tijdperk? Ja en nee. Want natuurlijk worden de twee behoorlijk gemist, maar d’Ouwe Tak is in goede handen: het team is gebleven om het bedrijf voort te zetten. Jacqueline Beumer is al jarenlang een van de bekende gezichten en zij is nu bedrijfsleider in het 175 jaar oude café.

Totaalplaatje

Eetcafé, moeten we eigenlijk zeggen, want sinds een jaar of twintig kan er in d’Ouwe Tak heerlijk gegeten worden. Een kaart vol klassiekers en wisselende gerechten op het bord. Wat is toch het geheim van ‘de Tak’? “Mensen komen graag vanwege een combinatie van een aantal  dingen die een totaalplaatje maken,” zegt Jacqueline met haar heerlijke Amsterdamse tongval en een logica waar Cruyff nog een puntje aan kan zuigen. “We hebben goede koks staan, en je krijgt hier lekker eten voor een mooie prijs.”

ouwe tak

(Foto: Bob Awick)

Voor iedereen

En zo trekt het dorps-eetcafé een enorm gevarieerd publiek, uit alle windstreken van ’t Gooi en uit alle lagen van de bevolking. Van de buurtbewoners tot de volleybalclub die wekelijks na een training langskomt, van de vele vaste gasten tot en met de ‘fitness’ die woensdags aanschuift, en van de wielrenners op maandag tot en met de vele BN’ers die hier zo heerlijk gewoon bejegend worden. ‘De Tak’ is er voor iedereen en zal altijd de d’Ouwe Tak blijven.

 

 

Hier vind je meer over Café d’Ouwe Tak:

Eemnesserweg 13, Blaricum
Telefoon: 035-5314300
www.ouwetak.com
@ouwetakblaricum

31 mei 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.