Agenda, Food & Drinks

Pop-up restaurant bij Boereblij in Blaricum

Bij Boereblij in Blaricum gebeurt deze maand iets heel bijzonders. De creatieve duizendpoot Mina Abouzhara organiseert op drie avonden een pop-up restaurant in Marokkaanse sfeer. Deze culinaire happening kun je bijwonen op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2017.

boereblij pop-up

Foto: Sven Benjamins uit het kookboek: Arabia bij je thuis van Merijn Tol & Nadia Zerouali

De liefde bedrijven

In een – aangenaam verwarmd deel – van de gezellige Boereblij-boerderij vindt deze bijzondere gebeurtenis plaats, waar smaken, ambachten en mensen elkaar in een bijzondere ambiance ontmoeten. Met veel liefde deelt Mina haar liefde voor de Marokkaanse keuken. “Het is een reis in je mond, het is thuiskomen en de liefde bedrijven”, vertelt ze gepassioneerd over een van haar gerechten. Het gaat hier om kip pastei met gekarameliseerde ui en amandelen. “Dit gerecht wordt meestal geserveerd tijdens huwelijken, het moment voor de bruid en bruidegom de huwelijksnacht in gaan. Het gerecht staat bol van ingrediënten, kruiden en specerijen die onder de afrodisiaca vallen.” Het is nog maar één van de geweldige gerechten op het menu, dus dat belooft wat.

Mina Abouzahra

Over Mina Abouzhara

Mina Abouzhara (Enschede, 1977) leerde koken op de koksopleiding in Enschede en leerde meubels maken in Amsterdam en in Essaouira. Ze heeft gewerkt in diverse restaurants en reisde door heel Marokko om tot de vezels van de Marokkaanse keuken door te dringen. Ze schreef er een (kook)boek over: ‘Proef! Oranjebloesem, de nieuwe Marokkaanse keuken’, samen met gelijkgestemde ziel Merijn Tol. Ook haar meubels zijn niet onopgemerkt gebleven; haar werk is besproken in VT Wonen, Volkskrant magazine, smaakmakers, Marie Claire en Happinez en meer. In alles wat ze doet, komen de twee werelden waarin zij is geworteld terug. Haar pop-up restaurants zijn altijd een groot succes.

Meer informatie… en kerstbomen!

Wil je samen, met je familie, met je bedrijf of met vrienden komen genieten van de magische Marokkaanse keuken op Boereblij? Neem dan contact op om een plek en datum te reserveren. Vegetarische gasten? Geen probleem: meld je vegetarische voorkeur bij de reservering, dan wordt daar rekening mee gehouden. Aanvang is steeds om 18.30 uur. Vanaf 6 december zijn er bij Boereblij ook weer kerstbomen te koop! www.boereblij.nl

 

 

 

5 december 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.