Food & Drinks, Nieuws

Gooisch lekkers: Scharrelslagerij Welling in Huizen

Je bent zoon van een aannemer en je wordt slager; als je tenminste Michel Welling heet, heel eigenwijs bent en ouders hebt die tegen je zeggen: ‘Volg je hart’. Dus Michel deed de slagersvakschool en vervolgens een koksopleiding. Tegenwoordig is dat misschien zo gek nog niet, maar destijds was het best opzienbarend: een slagerij met een eigen keuken en worstenmakerij.

Biologisch- en scharrelvlees

Zijn kokskennis komt Michel goed van pas in z’n werk. Als hij de catering verzorgt, komt hij persoonlijk even langs om maatgericht te kunnen leveren. “Ik werk niet met bestellijstjes. Iedereen heeft weer andere wensen en daar wil ik op anticiperen.” En zo volgt Michel steevast zijn eigen pad.

Toen hij zijn slagerij in Huizen begon, koos hij meteen voor biologisch- en scharrelvlees. Om zich te onderscheiden van de supermarkt, maar ook, simpelweg, omdat het lekkerder is. Ook dat was, 21 jaar geleden, behoorlijk trendsettend.

Maestro Cortador de Jamon

Omdat het allemaal vooral niet saai moet worden, heeft Michel zich nu gestort op Spaanse ham. Hij verkoopt ze al jaren, die gedroogde hammen, maar wilde de ham ook perfect leren snijden, met de hand. Hij ging hij op cursus en zijn Maestro verklapte hem: dat kan alleen door er tweehonderd te snijden. Een kostbaar geintje, maar gelukkig vinden de hammen gretig aftrek. Inmiddels is hij de tweehonderd al ruim gepasseerd, deed hij examen en mag hij zich, als enige in Nederland, Maestro Cortador de Jamon noemen.

We zijn benieuwd wat hij nu weer gaat verzinnen.

Scharrelslagerij Welling, Voorbaan 5, Huizen. Telefoon: 035-5253415. www.scharrelslagerij.com

 

 

15 februari 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.