Agenda, Kinderen, Nieuws

Hij komt, hij komt! Intocht Sinterklaas in het Gooi

Wie denkt dat Sinterklaas het 5 december druk heeft, moet eens naar zijn programma van de komende twee weekenden kijken. De Goedheiligman heeft een buitengewoon strak en feestelijk programma ontwikkeld om álle kinderen in het Gooi te plezieren. Want daar gaat het uiteindelijk om met dit fijne feest: de kinderen. Speciaal voor de Tam Tam-lieverdjes hebben we het Gooische programma op een rijtje gezet.

Sinterklaas intocht

Foto: Stichting Burgerzin Naarden

Hilversum

Het feest begint in Hilversum: het voorprogramma op de Kerkbrink start zaterdag 12 november om 13.00 uur. Sint wordt hier verwacht om 13.30 uur en wat later vertrekt de optocht richting het Gooilandplein. Op dit plein start het voorprogramma om 15.30 uur. Op een groot scherm zal de samenvatting van de aankomst en optocht worden vertoond. In Gooiland zelf is er een spetterende show voor jong en oud door Rob en Emiel. Deze show is ook te volgen op het grote scherm. www.sinterklaashilversum.nl

Huizen

Op zaterdag 12 november komt Pakjesboot 15, mét de Sint, aan in het Nautisch kwartier. De verwachte aankomsttijd is 15.30 uur. Er is een verkleedwedstrijd voor de kinderen. Het hele programma van Sint in Huizen vind je op www.havenvansint.nl

Bussum

Na een heerlijke nacht is de Sint de volgende dag weer fris en fruitig voor zijn bezoek aan Bussum: op zondag 13 november wordt hij om 13 uur feestelijk onthaald op het Wilhelminaplantsoen. Door wethouder Gerben Struik en door alle kinderen, die verkleed mogen komen. Voor het programma: www.sintinbussum.nl

Blaricum

Het weekend erop arriveert Sinterklaas in Blaricum. Zaterdag 19 november komt hij rond 12 uur aan in de Bijvanck, op het plein bij de Malbak. Daarvoor is er een optocht die om 11.45 uur begint bij de speeltuin aan de Hoofdweg. In het Oude Dorp begint de optocht om 14.15 uur bij de Kruiskuil (hoek Kerklaan/Brinklaan/Dorpsstraat en zal de Sint ‘s middags om 15 uur arriveren bij de Muziektent in het Oude Dorp. Het programma vind je hier.

Laren

De optocht in Laren begint op zaterdag 19 november om 14.15 uur bij T.C. ‘t Laer aan de Driftlaan. Burgemeester Elbert Roest ontvangt Sint-Nicolaas om 14 uur op het bordes van de Prinsemarij. Hierna zal Sint nog een korte rondgang door het centrum maken. Meer informatie op Facebook, zoek op Sinterklaas Intocht Laren 2016.

Naarden-Vesting

En natuurlijk komt Sinterklaas ook weer aan in de haven van Naarden-Vesting: zaterdagavond 19 november. Het voorprogramma start om 16.30 uur op het Arsenaalterrein. De boot van Sint arriveert om 17.30 uur in de Nieuwe Haven. Aansluitend is er een optocht door de Vesting, waar Sinterklaas zelf natuurlijk ook aan meedoet! Meer informatie (ook over het parkeerbeleid!) vind je hier.

11 november 2016

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.