Nieuws

Belangrijke opkomst bij protest tegen vrije busbaan HOV

Zo’n 300 actievoerders uit Huizen en Blaricum,voorstanders van de oplossing dat de HOV-bussen tussen Huizen en Blaricum over de Merk-route gaan meerijden met de rest van het verkeer, verzamelden zich dinsdagavond voor het gemeentehuis van Blaricum aan de Kerklaan.
demonstratie1klfoto: oog op Blaricum

Dinsdagavond hielt de gemeenteraad haar commissievergadering en werd het standpunt voorbereid voor het uiteindelijke besluit op 5 juli. Voor het nauwelijks snellere Meenttracé moeten 680 bomen worden gekapt in Huizen en Blaricum.

De actievoerders willen voorkomen dat politieke partijen in Blaricum toch kiezen voor ’meerijden Meent’. Dat wordt beschouwd als een aanslag op de leefomgeving, in met name de Bijvanck en Blaricummermeent. Ook vrezen zij dat er uiteindelijk toch een vrije busbaan komt.

De actievoerders riepen de demonstranten op ook volgende week dinsdag naar de raadsvergadering in Eemnes te komen, waar de HOV ook weer op de agenda staat.

bron: Gooi en eemlander

29 juni 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.