Ondernemen, Shoppen, Tam Tam, Wonen & Lifestyle

MadeBySarina

MadeBySarina

>> Gooische vakmensen <<

HAKEN & OGEN

Wonderlijk genoeg is raamdecoratie voor veel mensen het sluitstuk van een nieuw interieur. Terwijl in vrijwel elke ruimte in huis ramen zitten, die vaak een groot oppervlak in beslag nemen. Bovendien is geen raam gelijk. Gelukkig zijn er specialisten op dit gebied en ze zitten ook nog om de hoek.

Waar Sarina en Ivo ook binnenkomen; hun oog wordt altijd als eerste naar het raam getrokken. Wat hangt er? En vooral: hoe hangt het? Want raamdecoratie bevestigen is een vak apart. Wie ‘even gordijnen wil ophangen’ komt meestal van een koude kermis thuis. “Mensen denken vaak dat ieder raam zo ongeveer hetzelfde is, maar het tegendeel is waar. Moet de rail op het raam, in het raam of voor het raam? Gebogen, een rails maar wel een speciale of in gefreest? Gaat een raam of deur naar binnen of naar buiten open? En hoe zit het met de plooien en de zomen? Welke stof wordt gebruikt; hoe blijft die stof het mooiste  hangen? Het is een enorm traject; je kunt het vergelijken met het inmeten van een maatpak. Die eerste fase is misschien wel het belangrijkste voor het uiteindelijke resultaat.”.

Op tijd inschakelen

Sarina heeft dankzij haar jarenlange ervaring enorm veel kennis van zaken. Niet in de laatste plaats omdat ze de gordijnen en blinds zelf vervaardigen in het eigen stoffenatelier in Eemnes. Het liefst geven ze niks uit handen, willen alles tot in de perfectie uitvoeren. Het hele traject wordt dus door het tweetal verzorgd van advies, goed inmeten tot het plaatsen, onder de naam MadeBySarina. Het meest ideaal is wanneer ze al worden ingeschakeld bij de ruwe bouw. Steeds meer architecten begrijpen dat. “Soms hebben mensen iets voor ogen en als het huis eenmaal is gebouwd of verbouwd, blijkt dat technisch niet te kunnen. Terwijl het op tekening vaak op een eenvoudige manier al kan worden geïntegreerd”, legt Sarina uit. “Bijvoorbeeld als je een rail moet infrezen of als je een dubbele rail wil hangen. Of als er in de buitengevel pal boven het raam stalen lateien worden geplaatst. Het gaat dus echt niet alleen om de stof of om welke plooi je kiest.”

In de plooi

Over plooien gesproken: ook daar blijkt een enorme keuze te zijn, waarbij advies vaak onontbeerlijk is. Want een gordijn toont vaak heel anders met een specifieke plooi. Wil je een enkele, een dubbele of de royale driedubbele, waarmee een gordijn prachtig ruim valt?  Het hoge band de dubbele onderzoom. Of kies je liever voor een retourplooi of een waveplooi? Dat kan alleen als de gordijnen onder de rail gehangen worden; je moet het maar weten. Gelukkig weten Sarina en Ivo het allemaal. Ze kunnen het ook nog eens goed uitleggen, vertalen en tonen wat het effect zal zijn. Er zijn wel meer dan 50 mogelijkheden en dan is het fijn dat er deskundigen zijn zoals zij omdat ze ook het eindresultaat monteren.

Niet altijd de hoofdprijs

En dan zijn er natuurlijk nog de stoffen. MadeBySarina werkt met alle bekende merken, maar dankzij de enorme stoffenkennis van Sarina kan er soms ook rustig een stof gekozen worden voor bv. 25 euro per meter waar het zelfde resultaat mee behaald kan worden, altijd handig om te weten. Ze weet namelijk als geen ander waar je goede kwaliteit katoen en linnen vandaan moet halen, voor een scherpe prijs. “Het hoeft niet altijd de hoofdprijs te zijn”, zegt ze eenvoudig. “Kwaliteit is natuurlijk wel heel belangrijk. Je kijkt er immers voortdurend tegenaan. Voor elk huis zijn er legio mogelijkheden  en dat willen ze graag uitleggen.” Het is wel duidelijk: raamdecoratie is alles behalve het sluitstuk van het interieur. Sterker nog: kenners beginnen er zelfs vaak mee. “Als men kiest voor een prachtige stof van bv. 300 euro per meter dan wordt de rest van het interieur daar helemaal op afgestemd.  Wij maken ook sierkussens en desgewenst ook banken en stoelen herstofferen, dus dan is het vaak een prachtig geheel”, aldus een tevreden Sarina en klant.

 

[kader]

Alleskunner Sarina Kroonenberg

Bij Sarina in Eemnes kun je terecht voor alle raamdecoratie – vanaf het inmeten tot en met het bevestigen – in de breedste zin van het woord. Ook vervaardigt het bedrijf plaids, bedcovers, loungebedden, sier  -en buitenkussen – voor in de tuin, maar bijvoorbeeld ook op boten. Tevens kun je terecht bij MadeBySarina voor (het leggen van) houten vloeren: tapis en planken.

 

 

Showroom:
Covet-House
Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 19,
1251 KE Laren

Magazijn & Atelier:
Walnootberg 2
3755 BP Eemnes

www.MadeBySarina.nl

21 december 2021

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.