Agenda, Nieuws

Bouw een kraanvogel met Spiegelstraat Cultureel

Komend weekend wordt Bussum Cultureel weer georganiseerd. Ook onze Hotspotters van het eerste uur doen mee: de Spiegelstraat. Tijdens Spiegelstraat Cultureel kun je mee werken aan een uniek kunstwerk.

Spiegelstraat Cultureel

Foto: Facebook Spiegelstraat Bussum

De Spiegelstraat galery ‘Art Of Japan’ staat zaterdag centraal tijdens Spiegelstraat Cultureel. Vanaf 10.00 uur kun je meehelpen met een uniek kunstproject, dat in het teken staat van de kraanvogel. Door de hele straat zijn er plekken waar je een kraanvogel kunt bouwen die onderdeel uit gaat maken van het kunstwerk. De winkeliers in de straat staan klaar om te helpen.

De kraanvogel staat symbool voor geluk en een lang leven. In Japan bestaat de traditie dat wanneer je iemand een lang en gelukkig leven wenst, er duizend kraanvogels worden gevouwen.

De bedoeling is dus dat er uiteindelijk duizend kraanvogels worden gevouwen tijdens het zogenoemde live art origami project.

Ook zal voor de showroom van Keukenleven beeldhouwer Thijs Westerbeek van Eerten het beeld afmaken waarmee hij momenteel bezig is. Andere beelden van hem staan voor de verkoop in de showroom.

7 september 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.