Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

Van der Schagt Vlees en Kaas: Hotspot Huizerweg

De Huizerweg in Bussum is lang. Er valt op elk stuk veel te ontdekken. De straat biedt een enorme variëteit aan leuke winkels en ondernemers. Wij gingen langs bij de vlees- en kaasspecialisten van Van der Schagt. Hier hebben ze uitsluitend het beste van het beste!

Van der Schagt vlees en kaas

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

van der schagt

Jessica en Michael (Foto: Bob Awick)

Geen eenheidsworst

Als je binnenkomt bij Van der Schagt staat er vlakbij de deur een stoeltje. Je hebt zin om daar neer te ploffen en gewoon even gelukzalig naar de vitrines vol heerlijkheden te kijken. Daar is dit stoeltje echter niet voor bedoeld (wel voor klanten die slecht ter been zijn en even willen zitten), maar naar die vitrines kijken: dat mag. Daarin ligt uitsluitend ‘het beste van het beste’. Slager Michael houdt niet van – laten we in de terminologie blijven – eenheidsworst. Hier wordt alles dus gewoon zelf gemaakt.

Goud

De echte handtekening van een slager vind je in zijn rookworst en die van Michael won goud: need we say more? De slagerij werkt uitsluitend met producten van gezond en luxe vleesvee; zo is de slagerij bijvoorbeeld ‘Livar geselecteerd specialist met krul’, een predicaat dat kwaliteit en herkomst van varkensvlees waarborgt. Er wordt veel aandacht besteed aan de herkomst van het vlees; die is voor Michael en zijn partner Jessica, van groot belang. Kwaliteit is wat de verschillende producten gemeen hebben, en dat proef je terug in de heerlijke eigengemaakte kant-en-klare maaltijden en de zalige broodjes die je er kunt halen.

van der schagt

(Foto: Bob Awick)

Kaas & noten

Ook fijn: bij Van der Schagt vind je een flinke collectie glutenvrije vleeswaren en worst. In plaats van paneermeel – wat door heel veel slagers wordt gebruikt – hanteren ze hier een glutenvrij alternatief. Met een heftige glutenallergie in de familie zijn ze goed op de hoogte. De slagerij heeft ook nog een fameuze kaas- en notenafdeling; maar dat is weer een heel ander heerlijk verhaal!

 

 

Hier vind je meer over Van der Schagt Vlees en Kaas:

Huizerweg 132-134, Bussum
Telefoon: 035-6915252 (Vlees)
Telefoon: 035-6223388 (Kaas)
www.vanderschagt.nl
@vanderschagt_vleesenkaas

28 januari 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.