Nieuws, Ondernemen

Uber Taxi nu ook in het Gooi

Uber TaxiOnze (studerende) kinderen weten niet beter en in de grote steden maken we ook zelf regelmatig gebruik van de inmiddels bekende taxidienst Uber. Dat kan sinds kort ook in het Gooi. De Huizense taxichauffeur Philip Kenter biedt deze handige dienst nu aan als Uber Taxi Gooi, onder de Uber X variant: de voordeligste. Hij is 24/7 beschikbaar. Uber Taxi Gooi is, net als alle andere Uber Taxi’s, een officieel taxibedrijf dat voldoet aan alle wettelijke eisen, vergunningen en opleidingen.

Ik kom!

Uber TaxiJe kunt een Uber Taxi bestellen met je smartphone. Registreer jezelf eerst op de Uber app, die je kunt downloaden via de App Store of Google Playstore. Als je vervolgens de App opent, zie je op het kaartje de locaties van beschikbare taxi’s. Omdat de App jouw locatie kent, hoef je alleen maar je eindbestemming in te voren. Je krijgt dan meteen een prijsindicatie. Met een klik op de button is je Uber taxi besteld. De taxi weet precies waar je bent dankzij het kaartje, dus je hoeft ook niet ingewikkeld te doen met adressen. Je ziet op je telefoon of de taxi er al aankomt en wie de chauffeur is, en je krijgt een smsje als je taxi is gearriveerd. Omdat het nummer van je chauffeur zichtbaar is, kun je hem of haar ook nog eventueel bellen of een berichtje sturen.

Betalen via je mobiel

Uber TaxiWat ook zo handig bij Uber is,  is het betalingsverkeer. Je koppelt je creditcard aan je account en na de rit wordt het bedrag automatisch van je creditcard afgeschreven. Uber werkt dus niet met contant geld. Maak je met meer personen gebruik van de Uber Taxi, dan kun je de prijs delen: via de App nodig je je vrienden uit om mee te betalen. Als zij dit verzoek accepteren, wordt het totaalbedrag over de verschillende creditcards verdeeld.

Uber Taxi Philip Kenter

Uber TaxiPhilip Kenter is, naast zijn seizoensgebonden werk als agent in Sport en Mode, vorig jaar gestart met zijn taxibedrijf in Huizen. Een schot in de roos voor de sociale Philip: “Ik ontmoet steeds leuke mensen en heb prachtige gesprekken in mijn taxi. Het handige van Uber Taxi is dat ik mijn eigen tijden kan indelen. Mensen kunnen mij en mijn hybride taxi echter ook nog steeds op de reguliere manier inschakelen en vooraf reserveren. Dat gebeurt regelmatig als iemand bijvoorbeeld naar Schiphol wil. Dat kost bij mij ongeveer € 50,-.”

Philip Kenter is rechtstreeks te bereiken op 06-15325180.

12 oktober 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.