Food & Drinks, Nieuws, Shoppen, Tam Tam

Tip van de wijnman: Meursault Vieilles Vignes Blanc

De blaadjes vallen, de buitenhaard gaat aan: tijd voor een goed glas wijn. Wat is nou een typische najaarswijn volgens onze wijnkenners? Jeroen Blom van Wijnkoperij De Gouden Ton kiest een Meursault Vieilles Vignes Blanc uit 2019.

Jeroen

Studiereis

Jeroen: “Regelmatig ga ik met mijn collega’s op studiereis. Mijn vrienden zeggen dan: ‘Ga je weer lekker op vakantie?’ en dan probeer ik weer uit te leggen hoe zo’n week eruit ziet. Half acht ontbijt, dan de bus in en om half negen sta je ineens in een stoffige, donkere wijnkelder de meest bijzondere wijnen van de wereld te proeven. Maar wat een bron van inspiratie! De wijnen uiteraard, en vooral ook de persoonlijke verhalen van de wijnmakers. Verhalen over het gebied, de mensen, het klimaat, de opvolging door een van de kinderen, echt een kijkje in de keuken en achter de schermen, heel fascinerend en vooral ook inspirerend!

Domaine Prunier Bonheur – Meursault Vieilles Vignes Blanc 2019
Prijs: € 64,-

Verwenmoment

Tijdens mijn meest recente reis proefden we  de ‘championsleague’ van de wijnwereld, onder andere in het prachtige beroemde dorp Meursault. Het komende herfstseizoen breekt aan en dat betekent: lekker aan tafel met elkaar genieten van heerlijke herfstgerechten en een goed glas wijn. Steeds vaker gunnen mensen zicht iets bijzonders in het glas en gaan voor kwaliteit die dan best wat meer mag kosten. Meursault uit de Bourgogne is ’echt een feest in je glas, waar je steeds opnieuw van kunt genieten, uiteraard bij een mooie dish of gewoon zo, in fijn gezelschap. Gun jezelf iets bijzonders!”

 

 

 

 

 

Wijnkoperij De Gouden Ton
Jordaan 13 – Laren
Telefoon: 035-5319020
www.degoudenton.nl

23 september 2021

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.