Food & Drinks, Nieuws, Shoppen, Tam Tam

Tip van de wijnman: Iveriuli Saperavi

De blaadjes vallen, de buitenhaard gaat aan: tijd voor een goed glas wijn. Wat is nou een typische najaarswijn volgens onze wijnkenners? Ewout Jansen van Il diVino Wijnwinkel gaat voor een Iveriuli Saperavi.

Ewout

Wijn is Groots in Georgië

Ewout: “‘Georgië en wijn? Velen in onze regionen hanteren – al dan niet terecht – het adagium ‘Goede wijn komt uit Frankrijk’. Voor veel landen in Centraal Azië, Rusland en de (voormalig) Russische staten geldt dat juist voor Georgische wijnen. In de Kaukasus laten recente opgravingen ook zien dat dit dé bakermat van alle wijnbouw op aarde is. Hoezo een onbekend of nieuw wijnland? Wijn is groots in Georgië, een zeer gastvrij land met een eigen spannende keuken. En als je wijn zegt in Georgië, dan zeg je saperavi.

Iveriuli Saperavi
Prijs: € 9,95

Pittig en Vurig

Deze Iveriuli saperavi heeft misschien in de verte iets van een fraaie Rhône wijn, maar op een geheel eigen manier. Lekker sappig, stevig, donkere bessen, braam, een laurierblaadje en iets van bittere chocolade. Pittig en vurig, maar met een warm en zacht karakter. Typisch Georgisch.  En je serveert eens wat anders dan de usual suspects als merlot, cabernet sauvignon of tempranillo! Erbij graag hertenpoulet met bospaddenstoelen. Vind je dat wat te ‘wild’, dan adviseren wij van Il diVino er een paddenstoelenragout met linzen bij (recept op de website).”

 

 

 

 

 

 

Il diVino Wijnwinkel
Bussumerstraat 6 –  Hilversum
Telefoon: 035-7856634

Havenstraat 136 – Bussum 
Telefoon: 035-6229159
www.ildivino.nl

23 september 2021

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.