Food & Drinks, Nieuws, Shoppen, Tam Tam

Tip van de wijnman: Cuvée Constance

De blaadjes vallen, de buitenhaard gaat aan: tijd voor een goed glas wijn. Wat is nou een typische najaarswijn volgens onze wijnkenners? Frank Valkenhoff en Howard Gunther van Bussumsche Wynkoopery kiezen een Cuvée Constance uit 2016.

 

Frank en Howard

Het Fruit Spreekt

Frank: “Verleid door de kwaliteit van de terroirs in dit gebied in Frankrijk, besloot Jean-Luc Thunevin een partnership aan te gaan met Jean-Roger Calvet en samen kochten ze in 2000 een paar hectares aan wijngaarden. Deze wijngaarden liggen in Maury, en hebben mooi terroir van zwart schist. De  Constance cuvée is voor het eerst in 2003 gemaakt en werd een van de beste ‘vin de pays des Côtes Catalanes’, enkele jaren opgewaardeerd tot Côtes du Roussillon Villages.

Herfst in je glas

De wijn is een blend van 50% grenache en 50% carignan, van stokken tot vijftig jaar oud. Doordat de druiven met de hand geoogst en streng geselecteerd worden, en de wijn 14 maanden gerijpt is in betonnen tanks, is het een wijn die het fruit laat spreken: zwarte kersen, laurier (drop), kruiden en leertonen, met een mooie structuur en zacht mondgevoel. De herfst in je glas! Gekscherend noem ik dit wel eens mijn ‘poor man’s Chateauneuf du Pape’.

Cuvée Constance 2016
Prijs: € 9,95

Overachiever

Deze wijn is nu vijf jaar oud en prachtig op dronk en doet het goed bij wild en paddenstoelen, maar ook hutspot met draadjesvlees of lekker bij de open haard na een lange wandeling. Robert Parker geeft de wijn 91-93 punten en noemt het een ‘year in, year out overachiever’, en dat is zeer bijzonder voor wijn in deze prijsklasse!”

 

 

 

 

 

 

 

Bussumsche Wynkoopery Anno 1907
Spiegelstraat 38c – Bussum
Telefoon: 035-6913683
www.bestofwines.nl

23 september 2021

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.