Food & Drinks, Nieuws, Tam Tam, Uitgaan

’t Bonte Paard: Hotspot Naarderstraat

Wie Laren binnenkomt vanaf Bussum, krijgt meteen veel goeds aangeboden. Welkom op de Naarderstraat! Een van de bekendste uitspattingen in Laren, of eigenlijk in ’t hele Gooi en misschien wel in heel Nederland, is t’ Bonte Paard. Met de komma vóór de t, zo bezweert de huidige eigenaar ons. Die discussie gaan we liever niet aan, maar we komen er wél graag binnen!

bonte paard

 

bonte paard

Wanda (Foto: Bob Awick)

Bekendste kroeg

Als er anno 1739 achter je naam staat, heb je een verhaal. En dat klopt: café t’ Bonte Paard heeft van alles te vertellen. Over de prachtige historie natuurlijk, de wanden hangen er vol mee, maar eigenlijk hebben we het liever over het hier en nu. Want het is heerlijk toeven in de bekendste kroeg van ’t Gooi, en er gebeurt altijd van alles.

Teamwork

Niet in de laatste plaats dankzij het gemêleerde publiek: van de diehards, waaronder een paar van de laatste boeren, tot de voorbijgangers en toeristen: de deur van t’ Paard staat voor iedereen open. Bedrijfsleider Wanda, gepokt en gemazeld in de horeca, heeft t’ Paard én Laren in haar hart gesloten. Ze wilde eigenlijk even niks doen, maar daar stak Patrick Lommers een stokje voor: ‘Wil je een keer komen kijken?’ Wanda heeft het geweten: kijken werd uiteindelijk blijven. “Dat heeft veel te maken met het hardwerkende team: daar staat of valt alles mee.”

bonte paard

(Foto: Bob Awick)

Binnen wandelen

Het is hier een komen en gaan: de een zit aan de koffie, de ander komt voor een tosti en ‘s avonds wordt er volop gegeten.” Want het dineren, dat Patrick er een paar jaar geleden introduceerde, is een groot succes gebleken. “Gewoon goed eten: een wisselende weekhap, een seizoenshap, een vegetarische hap en natuurlijk onze biefstuk, saté, zeetong en kalfsschnitzel. Voor een eerlijke prijs.” Er kan gereserveerd worden; een aantal plekjes per dag. Maar je kunt ook gewoon binnen wandelen. Er is altijd wel een plekje, want sommige dingen veranderen (gelukkig) nooit.

 

 

Hier vind je meer over t’ Bonte Paard:

Naarderstraat 1, Laren
Telefoon: 035-5382092
www.cafehetbontepaard.nl
@hetbontepaard

22 mei 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.