Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

Ruijsdael: Hotspot Naarden-Vesting

Naarden-Vesting is op zichzelf al een buitencategorie hotspot. Binnen de vestingmuren vonden we maar liefst zestien Hotspots waar je u tegen zegt. Wij liepen binnen bij Ruijsdael op ’t Hoekje en Ruijsdael Wijnen, samen vormen ze twee prachtige winkels!

Ruijsdael

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

ruijsdael

(Foto: Bob Awick)

Oud tabakswinkeltje

Ruijsdael op ’t Hoekje en Ruijsdael Wijnen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Erik Klein Woolthuis nam vijf jaar geleden eerst het karakteristieke tabakswinkeltje op de hoek over. Toen er iets later om de hoek een pand vrij kwam, hoefden hij en partner Claire er niet lang over na te denken om daar een wijnwinkel te beginnen. “We hadden al een schapje met wijn; tien rood en tien wit; dat vonden we erg leuk om te doen en er was vraag naar.”

Frisse blik

Ondertussen hebben ze twee prachtige winkels gerealiseerd; sociale middelpunten in de vesting, met een buitengewoon hoog serviceniveau. Ze bieden een mooie collectie wijnen; van betaalbaar tot indrukwekkend klassiek; van een Nederlandse Apostelhoeve tot een mooie Margaux. “Omdat we zelfstandig zijn, kunnen we zelf bepalen wat we inkopen.” Sinds kort is er ondersteuning van de jonge Thomas en dat geeft een nieuw impuls. “Thomas kijkt weer op een andere manier naar wijn. Ik vind dat mooi, door de verschillende invalshoeken maken we weer andere keuzes. Maar altijd zijn we op zoek naar de pareltjes voor de beste prijs,” zegt Erik.

ruijsdael

(Foto: Bob Awick)

Uitgebreid aanbod

Ruijsdael op ’t Hoekje is vooral het domein van Claire. Hier is het aanbod uitgebreid met cadeaus en boeken. Je vindt er bovendien veel lokale en regionale producten, het prachtige Pools Bunzlau-servies en linnengoed, een leuke collectie kaarten, duurzaam houten speelgoed, de koffie en thee van De Pelikaan en oud-Hollands snoepgoed.

 

Hier vind je meer over Ruijsdael:

Ruijsdaelplein 1 – Marktstraat 4, Naarden – Vesting
Telefoon: 035-6944291 / 035 -2080361
www.ruijsdael.nl

9 augustus 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.