Food & Drinks, Nieuws

Restaurant Vlaar ‘s-Graveland: terras hotspot

‘Zeg Arlo, mag ik bij je komen koken?’ Het gebeurt regelmatig dat een kok aanklopt bij de naamgever en eigenaar van restaurant Vlaar in ‘s-Graveland, maar tevergeefs, want de huidige, gepassioneerde keukenbrigade heeft het hier enorm naar de zin, al jarenlang. Chef-kok Danny Rijs, de twee sous-chefs en de chef de partie toveren dagelijks van verse seizoensproducten de mooiste gerechten op tafel. Ze doen dat met volle overgave en plezier en zoiets proef je. Zo leuk als het bij Vlaar in de keuken is, zo fijn is het op het relatief nieuwe terras.

Opknapbeurt

Arlo Vlaar kreeg tweeënhalf jaar geleden de kans om het pand te kopen waarin hij acht jaar eerder zijn restaurant was begonnen. Het gebouw stond eigenlijk op instorten en even twijfelde Arlo: wat gaan we doen, vertrekken of verbouwen? Gelukkig voor de hele Gooische goegemeente koos hij voor een grote opknapbeurt, waarbij het terras duidelijk geen ondergeschoven kindje werd. Integendeel: Arlo liet het over aan professionals – een gerenommeerde tuinarchitect en een tuin- en plantstyliste – die een geweldige klus klaarden.

Beschut op terras

Het grootste probleem op het vroegere terras was de geluidsoverlast van voorbijkomend verkeer, maar dankzij het glas heb je daar nu geen enkele hinder van. Bovendien zit je er heerlijk beschut, terwijl je nog steeds het groen inkijkt. Hier kun je ongedwongen genieten van een pure en authentieke keuken, Frans met een moderne twist. En net als de koks wil je lekker lang blijven.

Vlaar op safari

Overigens heeft Vlaar nog een mooie nieuwtje: Arlo en Liliane Vlaar hebben ook de horeca bij de Oostvaardersplassen bij Almere onder hun hoede genomen. Via een openbare aanbesteding kwam het horecastel het beste uit de bus! Daar lekker lunchen en dan in ‘s-Graveland dineren, dat kan natuurlijk ook.

Restaurant Vlaar, Noordereind 129, ’s-Graveland. Telefoon: 035-6561661. www.restaurantvlaar.nl

29 augustus 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.