Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

R.o.o.o.M: Hotspot Gijsbrecht

Niet alleen voor de omwonenden, maar voor inwoners van het hele Gooi is ‘de Gijsbrecht’ in Hilversum een heerlijke winkelstraat. Verrassend goed bereikbaar en bomvol originele (vers)winkels en ondernemers. Wij gingen langs bij R.o.o.o.M en keken onze ogen uit!

rooom

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

Roooom

Lacus-jan (Foto: Bob Awick)

Uitgekiende selectie

Het is een instituut, de winkel met die gekke naam R.o.o.o.M. De eigenaar Lacus-jan – ook al zo’n ongewone naam – koos er expres voor: twee merkwaardige namen vergeten mensen niet snel. Dat wij de winkel onthouden, komt echter niet zozeer hierdoor, maar door de collectie, de service, de sfeer en vooral het advies. Je vindt hier een uitgekiende selectie van geweldige merken als Cambio, Knit-ted, Marc Aurel, Repeat, Tessa Koops, Penn&Ink, Summum, Mos-Mosh.

Geen vrouw is hetzelfde

Het antwoord op de vraag wat verkoop je nou het beste? is even verrassend als logisch: R.o.o.o.M. Lacus: “Dát is mijn beste merk. Want jij koopt misschien die broek van Cambio met een trui van Repeat, een ander kiest weer voor diezelfde broek, maar dan bijvoorbeeld met een blouse van Tessa Koops of een vest van Knit-ted. Totaal verschillende combinaties, want geen vrouw is hetzelfde. Maar het zijn wel allemaal items van R.o.o.o.M.”

Rooom

(Foto: Bob Awick)

Alles kan, niks hoeft

Het is precies de verklaring waarom het klantenbestand zo enorm divers is. Jonge vrouwen die vroeger met hun moeder meekwamen, shoppen hier nu zelf. Vrouwen met een stoere smaak vinden evengoed iets van hun gading als vrouwen die liever voor zakelijk chic gaan. Lacus vindt het allemaal even prachtig. Hij vindt zijn werk het leukste dat er bestaat en vrouwen per definitie fantastisch. Die combinatie zorgt ervoor dat iedere vrouw zich hier meteen enorm op haar gemak voelt. Alles kan, niks hoeft. En wie wil, kan ook private komen shoppen buiten winkeltijden, alleen of bijvoorbeeld met een vriendin. Dat krijg je ervan als de eigenaar z’n werk als z’n hobby beschouwt!

 

 

Hier vind je meer over R.o.o.o.M:

Gijsbrecht van Amstelstraat 165, Hilversum
Telefoon: 035-6424490
www.rooom-hilversum.nl
@rooom_damesmode

20 oktober 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.