Gezondheid, Nieuws

Get in shape bij Pilates & Health in Hilversum

Pilates & HealthBij Pilates & Health leren we eerst iets meer over Pilates zelf. Want Pilates biedt het beste van een heleboel werelden. Yoga, gymnastiek, bodybuilding, vechttechnieken, ademhalingstechnieken: Joseph Pilates gebruikte ze allemaal bij het samenstellen van zijn oefeningenreeksen. Hij keek zelfs naar de manier waarop dieren zich voortbewegen. “Je bent zo oud als dat je wervelkolom soepel is”, was zijn stellige overtuiging.

 

Voordelen

Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, een betere balans en coördinatie, meer kracht en meer lenigheid. Als therapie is het heel geschikt bij revalidatie, bij chronische aandoeningen en zeker ook bij het herstel van blessures. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in Amerika in elk straat wel vier volgeboekte Pilates-studio’s te vinden zijn en dat Australische fysiotherapeuten steevast een Pilates-bank in de praktijk hebben staan.

Pilates & Health

Christel

Op de Gijsbrecht

In Nederland is het nog niet zo ver, maar gelukkig hebben we Christel van Pilates & Health op de Gijsbrecht. Je hoeft Christel niet veel wijs te maken; ze werkte als onderzoeker in de gezondheidszorg en is zelfs gepromoveerd. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Christel verpandde haar hart aan Pilates en nam vorig jaar de studio op de Bergweg over. Wel verhuisde ze die meteen naar een betere zichtlocatie op de Gijsbrecht.

Kleine groepen

Na een periode van intensief klussen mag het resultaat er zijn. In haar prachtige, ruime Pilates-studio kiest ze heel bewust voor kleine groepen en veel persoonlijke begeleiding. Christel en haar instructeurs hebben een klassieke opleiding gevolgd, waarbij ook veel anatomie en fysiologie aan de orde komt. Je kunt bij Pilates & Health op elk niveau terecht voor Mat, Tower en Reformer.

Pilates & Health, Gijsbrecht van Amstelstraat 239, Hilversum. Telefoon: 06-16494173. www.pilatesandhealth.nl

 

5 juli 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.