Nieuws, Ondernemen, Tam Tam

Mouthaan Antieke Uurwerken: Hotspot Naarden-Vesting

Naarden-Vesting is op zichzelf al een buitencategorie hotspot. Binnen de vestingmuren vonden we maar liefst zestien Hotspots waar je u tegen zegt. Wij namen kijkje in de werkplaats van Mouthaan Antieke Uurwerken!

Mounthaan Antieke klokken

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

Mouthaan antieke klokken

(Foto: Bob Awick)

Magneet

De etalage van Mouthaan Antieke Uurwerken, recht tegenover de Grote Kerk van Naarden, werkt als een magneet. Voordat je er erg in hebt, sta je te midden van allemaal prachtige antieke klokken die in eigen werkplaats zijn gerestaureerd. In 1984 is het bedrijf door Geert Mouthaan opgericht en sinds 1994 in hartje Naarden-Vesting gevestigd.

Klokken-college

Wie met Geert in gesprek raakt, heeft snel door dat achter iedere klok een verhaal schuilgaat dat je pakt. Is het niet de herkomst, dan is het wel de historie of de techniek die de klok zo interessant maakt. Een klokken-college door Geert is dus zeker een aanrader. Vanuit de winkel is het open restauratieatelier goed zichtbaar. Dat is de plek waar Geert Mouthaan en Gideon Bon de antieke uurwerken herstellen die hun zijn toevertrouwd. De opdrachten komen niet alleen uit ‘t Gooi en omstreken, maar ook van heinde en verre.

Mouthaan antieke klokken

(Foto: Bob Awick)

Uitstervende ambacht

Dat is niet verwonderlijk. Dit ambacht is aan het uitsterven en echte vaklieden zijn derhalve nog slechts met een lantaarntje te vinden. Onderdelen die door mishandeling of pure slijtage niet meer zijn te herstellen worden door hen bijgemaakt. Of het nu gaat om het draaien van een asje, het frezen van rad of ronsel, het zagen van een wijzer of het verzilveren van een wijzerplaat, het maakt ze niet uit. Dit is waar zij volledig in thuis zijn. Wie zijn antieke klok ook voor een volgende generatie wil prepareren, laat hem door Gideon en Geert repareren.

 

Hier vind je meer over Mouthaan Antieke Uurwerken:

Marktstraat 32, Naarden-Vesting
Telefoon: 035-6940843
www.mouthaanklokken.nl
info@mouthaanklokken.nl

28 november 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.