Kunst, Nieuws

Marlo Reeders wordt directeur Nederland Monumentenland

Het zal even slikken zijn in de Vesting, maar tegelijkertijd is iedereen trots op de enthousiaste en onvermoeibare stadsgenoot Marlo Reeders, die met ingang van 8 oktober 2018 de nieuwe directeur van Stichting Nederland Monumentenland zal zijn. Dat betekent dat ze haar functie als directeur van Stichting Grote Kerk Naarden zal neerleggen. En wat heeft ze véél voor de kerk gedaan!

Restauratie dak

Sinds 2009 stond Marlo aan het roer van de Stichting Grote Kerk Naarden. Onder haar leiding groeide de monumentale kerk uit tot een nationaal topmonument met een gezonde exploitatie. Er is veel gebeurd in haar tijd. Zo werd het gebouw verduurzaamd – iets wat een topprestatie is voor zo’n eeuwenoud monument – en kreeg de kerk in de afgelopen jaren een heel gevarieerd programma. Onlangs ontving de Stichting bijna twee miljoen euro van het Rijk voor de restauratie van het dak.

marlo reeders

foto: Nienke Elenbaas

Grote Kerk in Gooische Tam Tam

Gelukkig maakt Marlo dit jaar nog wel het 500-jarig bestaan van het Tongewelf van de kerk mee. Dit is het grootste, goed bewaard gebleven kunstwerk uit de 15e eeuw. Om dat te vieren – plus de jubilea van zowel de Stichting Grote Kerk Naarden als de Stichting Vrienden van de Grote Kerk Naarden – komt er in de najaarseditie van Gooische Tam Tam Magazine een kleurrijke special over de monumentale kerk. De editie is vanaf 27 september weer verkrijgbaar bij vele adressen in het Gooi. Marlo was een van de eerste Tamtammers in Gooische Tam Tam Magazine.

Open Monumentendag

En nu slaat Marlo haar vleugels uit en gaat ze als cultureel ondernemer aan de slag voor Nederland Monumentenland. Ze heeft er enorm veel zin in. Stichting Nederland Monumentenland (NML) zet zich in om monumenten te verbinden met het dagelijks leven van elke Nederlander, om zo het draagvlak voor het behoud van erfgoed te vergroten. En dat is Marlo wel toevertrouwd. NML is onder meer organisator van de BankGiro Loterij Open Monumentendag die jaarlijks door circa 1 miljoen mensen wordt bezocht. En Marlo kennende, worden dat er volgend jaar minstens 2 miljoen.

6 september 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.