Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam

Le Fournil de Sébastien in Hilversum

Niet alleen voor de omwonenden, maar voor inwoners van het hele Gooi is ‘de Gijsbrecht’ in Hilversum een heerlijke winkelstraat. Verrassend goed bereikbaar, parkeren voor de deur en bomvol originele (vers)winkels en ondernemers. Een van de grote hotspots in de straat is natuurlijk Le Fournil de Sebastien, de ambachtelijke Franse bakker. Gooische TamTam neemt een kijkje achter de schermen.

le fournil

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

le fournil

(Foto: Bob Awick)

Graan, bloem en fermentatie

Vraag Sébastien naar het geheim van het succes van Le Fournil en je krijgt – in dat charmante Nederlands-met-Frans-accent – een vurig betoog. Over de smaak van oergranen, bloem zonder broodverbeteraar, het belang van lange fermentatie, het jaarlijks verschil in de graanoogst en meer van dat. “Technisch verhaal. Beetje saai,” waarschuwt Sébastien.

Liefde voor het ambacht

Inderdaad technisch, maar zeker niet saai, want het is juist heel interessant om te horen hoe zijn baguettes, croissants en andere viennoiseries, tourtes van steengemalen graan en al zijn overige producten zo sensationeel lekker worden. Sébastien en zijn bakkers voegen absoluut geen smaakversterkers toe. De smaak zit hem in de pure ingrediënten, de geheime recepten en vooral in de liefde voor het ambacht dat zijn in elk product steken.

le fournil

(Foto: Bob Awick)

Ovenvers

Toen Sébastien en zijn Nederlandse vrouw Susan in 2007 naar Amsterdam kwamen, wilden ze Nederland laten kennismaken met ‘de ambachtelijke Franse bakker’. Dat hebben ze geweten, want het werd stante pede een succesverhaal. Zodanig dat ze snel op zoek moesten naar een grotere locatie voor de bakkerij. Een jaar later opende tot ons geluk de vestiging op de Gijsbrecht, waar tevens de ambachtelijke productie plaatsvindt. Het is een feestje om de door Sébastien opgeleide bakkers ouderwets te zien kneden en bakken, maar het grootste feestje is toch elke keer thuis, wanneer je de ovenverse producten van Le Fournil op je bord hebt liggen.

 

Hier vind je meer over Le Fournil de Sébastien:

Gijsbrecht van Amstelstraat 131, Hilversum
Telefoon: 035-6210602
www.lefournil.nl
@lefournildesebastienholland

 

19 november 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.