Food & Drinks, Nieuws

Larense Wildhandel C. van de Bor

De één gaat naar Van de Bor, de ander naar de Larense Wildhandel en soms gaat iemand ‘naar Gert’. Het maakt allemaal niet zoveel uit: als je maar gaat. In dit monumentale pandje aan de Rijt in Laren vind je een van de weinige poeliers die het grove wild nog helemaal zelf ‘uit de huid’ halen. “Biologischer krijg je het niet”, roept Gert regelmatig.

Perfectionisme?

Niemand hoeft Gert praatjes te verkopen, misschien dat hij daarom ook niet te vaak in de winkel staat. Dat is meer het domein van dochter Rianne, zoals overigens ook de achterliggende keuken vaak haar werkgebied is. Maar: “De klant gaat altijd voor. Zelfs als er vijf man personeel staat, hoor ik elk gesprek. Zodra ik merk dat er meer informatie nodig is, spring ik bij.” Dat heeft heus niks met haar perfectionisme te maken dat ze heus niet van haar vader heeft geërfd.

Legendarische kalfsfond

Omdat zowel Gert als Rianne allebei controlefreak zijn (nu zeggen we het toch stiekem), weet je dat wat je bij de Larense Wildhandel krijgt, ook echt goed is. Dat de gebraden hertensukade is voorgebraden in die legendarische kalfsfond – legendarisch omdat er elke keer wild in is gebraden en het daarom zo’n goede smaak heeft. Dat doe je thuis niet na. Hazenpeper, wildpeper, hertenrug; vooral Gert weet precies waar het wild gescharreld heeft. Aan bestellijsten doen ze hier niet, aan mailen trouwens ook niet. Kom naar de winkel en vráág gewoon wat je wilt. Bijvoorbeeld die ontbeende, gevulde en gebraden kalkoen. Maar een hamburger mag ook. Hoera!

Larense Wildhandel C. van de Bor, De Rijt 8, Laren. Telefoon: 035-5383973. www.larense-wildhandel.nl

18 februari 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.