Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

Larense Boekhandel: Hotspot Naarderstraat

Wie Laren binnenkomt vanaf Bussum, krijgt meteen veel goeds aangeboden. Welkom in de Naarderstraat! We namen een kijkje in het boekenparadijs van Annelies en haar ‘dames’. Op bezoek bij de Larense Boekhandel.

larense boekhandel

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

Boek per dag

Wat is er mooier dan een boek? Annelies Gehring, die al meer dan dertig jaar de scepter zwaait over de Larense Boekhandel, zou het niet weten. Als zevenjarige begon ze met lezen en ze is er eigenlijk nooit meer mee opgehouden; soms leest ze zelfs een boek per dag. Haar collega’s – ze worden wel ‘de meisjes van de Larense Boekhandel’ genoemd, wat ook weer klinkt als een boektitel  – zijn minstens zo bevlogen als zij.

Larense boekhandel

(Foto: Bob Awick)

Reizen in je hoofd

Dat is fijn, want als je door het grote aanbod van zo’n vijftienduizend boeken in alle genres geen keuze weet te maken, dan ben je hier in elk geval verzekerd van professionele en adequate hulp. “Met een boek kun je reizen in je hoofd, je kunt fantaseren, je kunt iets opsteken van andermans gedachten. Lezen is zó belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat als kinderen van jongs af aan lezen, ze verdraagzamer in het leven zullen staan,” zegt Annelies.

Vanaf 1955

De Larense Boekwinkel is van oudsher een ontmoetingscentrum in het dorp – op dit adres is al vanaf 1955 een literaire boekhandel gevestigd. Tegenwoordig wordt er meer verkocht dan boeken alleen, al waakt Annelies ervoor het een winkel van Sinkel te laten worden. “De items die we verkopen, moeten wel dicht bij het product ‘boek’ staan,” zegt ze. De  uitgebreide collectie leesbrillen van kwaliteitsmerken is inmiddels legendarisch. En wie op zoek is naar een leuke en originele wenskaart is hier ook aan het juiste adres!

 

 

Hier vind je meer over de Larense Boekhandel:

Naarderstraat 9, Laren
Telefoon: 035-5382312
www.larenseboekhandel.nl

18 mei 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.