Food & Drinks

Lakes Bar & Kitchen, met een grote glimlach naar huis!

Lakes Bar & Kitchen is, verrassend genoeg, niet bij alle Gooiers bekend terrein. Is dat niet bij het water, daar ergens bij Hilversum? Hadden ze niet ooit een ster? Is het nog open? Is dat geen Dudok gebouw? Lakes heeft een verleden, wat niet zo gek is, want het pand staat er al sinds 1939. Het was inderdaad de vermaarde architect W.M. Dudok die het paviljoen, samen met een botenhuis, een dienst- woning en terras in 1935 ontwierp.
Lakes Bar & Kitchen
In de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid. Paviljoen Wildschut – zoals het gebouw oorspronkelijk heet – aan het Hilversums Kanaal, dat van bovenaf de vorm van een muzieknoot heeft, is dan ook een rijksmonument. Er waren in al die jaren verschillende eigenaren en koks, waarbij Erik de Boer wel een vermelding verdient, want hij kookte Lakes naar een ster. Maar we kijken naar het nu en naar de toekomst, en dan komen chef-kok Erik-Jan Schotsman en bedrijfsleider Charlotte Schotsman- Marijnissen in beeld. Een jong horeca- stel, bevlogen, gastvrij, talentvol en vooral vastberaden om van Lakes Bar & Kitchen (weer) een succes te maken.

VERSE INGREDIËNTEN

Ze werken allebei al jaren in de horeca en leerden elkaar zo dan ook kennen, elf jaar geleden. Het is voor beiden hun grote passie en dat voel je aan alles als je bij Lakes bent. Charlotte: “Mensen verwennen, dat vinden we allebei het leukste dat er is. Wie hier binnenkomt, wordt van het begin tot het eind enorm in de watten gelegd. Met een prettige bediening, met heerlijk eten, met mooie wijnen. Dat is waar we op inzet- ten bij Lakes. Het zit Erik-Jan en mij in het bloed, maar ook de mensen in ons team hebben die instelling.” Na jaren voor anderen gewerkt te hebben, kregen Charlotte en Erik-Jan in maart 2017 de kans om bij Lakes Bar & Kitchen zelf de scepter te zwaaien. De sympathieke chef Erik-Jan werkte eerder bij sterren- restaurants als Tante Koosje in Loenen aan de Vecht en De Nederlanden in Vreeland. Hij was al enige tijd in dienst bij Lakes, dus het pand en de keuken hebben voor hem geen geheimen. Vol- gens de website kookt hij ‘op basis van de Franse klassieken, maar met eigentijdse en soms oosterse aanvullingen.’ Erik-Jan kookt vooral met ‘verse’ ingrediënten en, hoewel dus Frans en oosters, is hij bijzonder geïnteresseerd in lokaal: “Ik probeer steeds meer lokaal in te kopen. Ook werk ik altijd met seizoensproducten. Met high-end producten creëren we de mooiste gerechten. Elk kwartaal hebben we een nieuwe kaart, zodat er altijd wel wat te ontdekken is bij Lakes.”

DE LAKES BAR & KITCHEN BELEVING

Juweeltjes zijn het, de opgemaakte borden die uit de keuken komen. Gasten schrijven er de meest lovenswaardige recensies over. Voor Erik-Jan en Charlotte zijn het lekkere eten en de mooie opmaak van de gerechten heel belangrijk. Maar ze benadrukken dat het om het totaalplaatje gaat. De ‘Lakes-beleving’ noemen ze het. Charlotte: “Je verwacht het misschien niet, als je hier het bospad oprijdt. Een jaar geleden heeft Lakes een metamorfose ondergaan. Het restaurant is laagdrempelig geworden, precies wat wij ook willen uitstralen.” Een heerlijk zomers terras, met uitzicht over het water. Comfortabele stoelen, een fijne schommelbank, her en der tafeltjes, al of niet in de schaduw van de beuken en de esdoorns.
Buiten is het dus een droomlocatie, maar ook binnen is het uitstekend toeven. Een sfeervolle bar en lounge met een gezellige open haard en een hip-chique restaurant met open keuken; de metamorfose is meer dan geslaagd.
Dat maakt het centraal gelegen Lakes met gratis parkeergelegenheid voor de deur een fijne plek voor bijvoorbeeld zakenlunches; binnen een uur kun je voor € 28 de 2-gangen business lunch geserveerd krijgen. Dunne pizza van filodeeg met huis-gerookte zalm en krokante gamba met zoetzure groenten, en als hoofdgerecht zeeduivel met beurre blanc en Hollandse asperges, om maar een voorbeeld te noemen. Ook een aanrader is het BIB Gourmand-menu, een heerlijk 3-gangen menu voor € 37. “Maar je kunt natuurlijk ook culinair helemaal los gaan”, suggereert Charlotte. “Met fabulous food & excellent wines serveren wij de beste combinaties. De klant is koning en het kan ons niet gek genoeg zijn.” En zo ontstaat er spontaan een klein proeverijtje bij gasten aan tafel, na een gesprek over een bepaalde wijn. “Service met een lach, dat is echt mijn stokpaardje. Als je niet kunt lachen, heb je niks te zoeken in de horeca”, vindt Charlotte. “We gaan ver om het mensen naar de zin te maken. We willen gewoon dat iedereen met een grote glimlach naar huis gaat.”

20 augustus 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.