Kunst, Nieuws, Shoppen

LABO-NOIR: Your Lab for Luxury

Over LABO-NOIR: Your Lab of Luxury is niks gelogen: je waant je in een laboratorium van luxe. Je kunt je hier onderdompelen in een wereld waar, volgens de eigenaren, “al je zintuigen geprikkeld worden.” Je merkt dat de passie voor producten voorop staat. Robert: “Het openen van een winkel was voor ons een logische stap. We willen onze passie kunnen delen en onze klanten verrassen met mooie producten met een luxe tintje.” De producten die je kan vinden bij LABO-NOIR zijn onder meer exclusieve parfums van kleinere parfumhuizen, heerlijke bad- en bodyproducten, luxe bordspellen, geurkaarsen en champagnes.

LABO-NOIR

Foto: Robert, Stephanie en Liesbeth

Familiebedrijven

Het verhaal achter de merken staat voorop bij LABO-NOIR. Vaak zijn het kleine familiebedrijven, net als zijzelf, die centraal staan in de samenstelling van het assortiment. “We selecteren onze leveranciers heel bewust. Hierbij zien we dat zij geen concessies willen doen op de kwaliteit van de producten”, vertelt Robert. De producten zijn dus ook niet op elke hoek van de straat te vinden.

(Exclusieve) ParfumsLABO-NOIR

Een van de zintuigen die aanbod komt is reuk. Ook hier laten vader en dochter zien dat zij de kennis in huis hebben. “Reuk is één van de eerste zintuigen die na de geboorte tot ontwikkeling komt en is gekoppeld aan het primaire gedeelte van de hersenen. Hierdoor is geur een sterke trigger voor herinneringen.” Merken die je bij LABO-NOIR tegenkomt zijn onder andere AMOUROUD, TIZIANA TERENZI, NOBILE 1942, OFFICINA DELLE ESSENZE en binnenkort ook als een van de eerste OMAN LUXURY. Het verschil met deze merken en de massa-merken, is dat ze gebruik maken van natuurlijke geurstoffen. Hierdoor ontstaat er een ‘rondere’ geurbeleving en ontwikkelt de geur zich veel persoonlijker. Schuif aan bij de parfumbar en laat je uitgebreid adviseren!

Kunst exposities en evenementen

LABO-NOIR is niet alleen een winkel, maar ook een een laboratorium waar je iedere keer nieuwe ontdekkingen doet. Om de twee maanden hangt er dan ook een expositie van een (opkomende) kunstenaar. Het toevoegen van kunst was voor Robert en Stephanie een belangrijke stap. “Kunst is vaak een inspiratie voor parfums. Daarnaast is het creëren van parfums ook een kunst.” Met een regelmaat organiseren ze bij LABO-NOIR evenementen, van exposities tot geurworkshops waar je op een interactieve manier kennis maakt met ingrediënten uit de parfumwereld.

LABO-NOIRChampagnes

De smaakpupillen kunnen in ’t Gooi uiteraard niet achterblijven. Ook voor de Champagne gaan vader en dochter voor kleinere huizen met een rijke geschiedenis en die nog steeds met liefde produceren. Op vrijdagmiddag verandert de parfumbar dan ook in een champagnebar en kan je de gekozen Champagnes komen proeven.

 

 

Hier vind je meer over LABO-NOIR:

Huizerweg 47A · Bussum
info@labo-noir.com
www.labo-noir.com
Instagram | Facebook

15 december 2021

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.