Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

Labo-Noir: Hotspot Huizerweg

De Huizerweg in Bussum is lang. Er valt op elk stuk veel te ontdekken. De straat biedt een enorme variëteit aan leuke winkels en ondernemers. Tijd om op onderzoek uit te gaan! We lieten al onze zintuigen prikkelen in de chique parfumerie Labo-Noir!

Labo-Noir

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

labonoir

(Foto: Bob Awick)

Een kunstvorm

Er zijn maar weinig mensen te vinden met zoveel passie voor bijzondere parfums als Robert en dochter Stephanie Helmer. Robert is een bevlogen importeur van kleinere, authentieke parfummerken en de liefde voor geuren en mooie producten sloeg over op Stephanie. Anderhalf jaar geleden deed de mogelijkheid zich voor om een winkel te openen en deze grepen zij met beide handen aan. Stephanie en Robert willen alle zintuigen prikkelen en de focus leggen op de kunst van het parfum maken. Ze verkopen producten van kleinere familiebedrijven zonder gigantische marketingbudgetten.

Geurengarderobe

Als Stephanie eenmaal gaat vertellen, is er geen houden aan en dat maakt een bezoek aan LABO-NOIR eigenlijk nóg leuker. Ze legt uit waarom een natuurlijk parfum zoveel mooier is dan een synthetische en hoe knap het is om uit hoogwaardige ingrediënten de heerlijkste geuren te destilleren. En dan volgt een ingewikkeld verhaal over fermenterende wortel van de iris, maar we luisteren allang niet meer, want we ruiken! En dat mag, want ook je geurbewustzijn kun je ontwikkelen en verruimen. Zoals men wijn leert proeven, kan men ook parfum leren ruiken en dán begrijp je het ineens. Zo is er voor iedere gelegenheid een geschikt parfum te vinden en ontwikkel je een eigen ‘geurengarderobe’.

labonoir

(Foto: Bob Awick)

Workshop

In de winkel vind je de verrassendste merken, vooral uit Italië, maar ook Oman, New York en Barcelona komen voorbij. Naast parfums heeft LABO-NOIR heerlijke geurkaarsen, luxe backgammon-spellen en zelfs champagnes te koop! Wie eenmaal is aangestoken door het enthousiasme van Stephanie kan bovendien geurworkshops boeken. Een aanrader!

 

 

 

Hier vind je meer over Labo-Noir:

Huizerweg 47a, Bussum
Telefoon: 085-8769846/ 06-83683294 (Whatsapp)
info@labo-noir.com
www.labo-noir.com
@labonoir.luxury

31 januari 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.