Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam, Uitgaan

Koperen Kraan: Hotspot Herenstraat

In ons allereerste nummer stond de Bussumse Spiegelstraat in onze Hotspots-rubriek en dat vierden we in ons vijfentwintigste nummer! Samen met de Herenstraat: twee van de gezelligste winkelstraten in ’t Gooi. Je kunt er je hart ophalen bij de hipste kledingboetiekjes en  gezellige cadeauwinkels, advies krijgen bij de verschillende interieurzaken en terecht bij leuke horeca: je vindt het hier allemaal. We liepen weer eens binnen bij de immer opgewekte Michiel van de Koperen Kraan.

 

Koperen Kraan

Koperen Kraan

Michiel (Foto: Bob Awick)

Geweldig feestcafé

Dit verhaal zou eigenlijk moeten gaan over het geweldige feestcafé in Bussum dat iedereen kent – ook buiten ‘t Gooi. Waar hele generaties zijn opgegroeid. Maar dit verhaal gaat, uiteindelijk, over kaasfondue. Dat zit zo: horecadier Michiel Craandijk werd in april 2016 eigenaar van de Koperen Kraan. In het weekend was – en is, normaal gesproken – het altijd groot feest in de Kraan, maar door de week is het er een stuk rustiger.

Gezellig eetcafé

Zo rustig dat hij de tent zelfs dichtgooide. Maar als horecaman ging hem dat toch aan ’t hart; zo’n mooie locatie al die dagen dicht. En dus kun je tegenwoordig – als er geen lockdown is – in de Kraan uitermate lekker eten. Door de week – dinsdag, woensdag en donderdag – is de Kraan een gezellig eetcafé. Met een geweldig terras voor de deur bovendien, want sinds de herontwikkeling van de Herenstraat kwam dat erbij, als een mooi cadeautje.

Koperen Kraan

(Foto: Bob Awick)

Kaasfondue

Op de kaart, buiten de verse daghap, onder meer ossenhaassaté, sliptong en een vegaburger van rode biet. Verrassend lekker en buitengewoon goed geprijsd. Maar ja, die rare tijden. Stilzitten is niks voor Michiel, dus zette hij een delivery en afhaal op. En zo komen we weer bij de kaasfondue, want dat is zijn specialiteit. Een compleet kaasfondue-menu, inclusief groenten, brood, bestek, kommetjes: alles aan huis geleverd. De lekkerste kaasfondue van ’t Gooi komt nu dus gewoon uit de Koperen Kraan. Wie had dat kunnen denken.

 

 

Hier vind je meer over de Koperen Kraan:

Herenstraat 53, Bussum
Telefoon: 035-6916959
www.facebook.com
@koperenkraan

27 december 2021

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.