Agenda, Nieuws

Koningsdag in ‘t Gooi

Ieder Goois dorp heeft z’n eigen tradities en nieuwkomers op Koningsdag. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, dus heeft de Gooische Tamtam een aantal gezellige voor je op een rijtje gezet.
koningsdag ringsteek1klfoto: Oog op Laren

Blaricum
Blaricummerie
Dé vrijmarkt van Blaricum. Als je dacht dat een klein dorp als Blaricum ook een mini-rommelmarkt zou hebben, dan heb je het mis. Niet minder dan 75 kraampjes staan er van 10.00 tot 16.00 uur in het dorpshart. Hou je van kleding of kunst of zoek je leuk speelgoed voor je kinderen, dan zit je hier perfect. En boeken, de Blaricummerie staat er bekend om.

Live muziek
De muziektent zou geen volwaardige muziektent zijn als er op Koningsdag geen bands zouden optreden. Dit jaar zijn er drie die zorgen voor een nog betere sfeer. De Wize Gize spelen alles van Eric Clapton tot Elvis Presley. The Docters spelen lekker dansbare muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 en ook Request, dat vorig jaar eveneens aanwezig was, komt spelen. Van 12.00 tot 17.00 uur.

Kinderstraatje
Nee, we vergeten de kinderen niet! Naast de kindervrijmarkt is er het leukste straatje van Nederland. In dit kinderstraatje, dat loopt van de meentweg tot de Burgemeester Heerschopweg, kunnen ze onder andere schminken, zich uitleven op een springkussen en een heuse rodeostier besteigen. Oja, ook niet geheel onbelangrijk: het is volledig gratis. Van 10.30 tot 14.30 uur.
koningsdag 3
Laren
Piekkiesmarkt
Ze komen als volksstammen samen; kinderen met kleedjes en spulletjes. Vaak zitten ze al voor zes uur ‘s ochtends op Plein 1945, geklemd tussen de Jumbo en de AH. Ieder jaar is het weer een feest en worden de mooiste ontdekkingen gedaan tussen spulletjes die van de zolder komen.

Kingsday 2016
Het marktterrein is ook de locatie waar Kingsday wordt gehouden. Inmiddels is het feest niet meer weg te denken uit het dorp en komen er ook dit jaar weer dj’s en live artiesten. Dus voetjes van de vloer en laat je gaan. Start is om om 13.00 uur en toegang is gratis.

Ringsteken met Cabrio’s
Gooischer krijg je het niet. Het paard is verleden tijd en voor minder dan een Cabrio doen ze het tegenwoordig niet meer. Het is dan ook een prachtig en uniek gezicht om hedendaagse ridders met veel gevoel voor precisie vanuit het open dak een lans door een ring proberen te jassen. De Brink om 14.00 uur als moderne arena. Heel eventjes.
spoorpop
Bussum
Spoorpop
Zeg je Koningsdag in Bussum, dan krijg je Spoorpop. Gegarandeerd. Het muziekevenement bestaat dit jaar precies twintig jaar en dat wordt gevierd met een heerlijke line-up aan bands. Bij De Peuk, De Generaal, De Jaargang en Murphy’s kun je straks los gaan op bands als The LSB Experience (pop) en The RoyalTease (Eighties classic hits). Dat alles vanaf 16.00 uur, maar vergeet het voorprogramma bij De Peuk niet: vanaf 13.00 uur hoor je daar All-In en Johnny and the Box.

Kingsday bij Café ‘t Raedhuys
Als je je afvraagt waar Sonny’s Inc is gebleven. Nou, bij ‘t Raedhuys dus! Op Koningsdag komt het Gooise begrip in een ander Goois begrip een feestje geven. De muziek van Sonny kennen we en staat garant voor vermoeide voetjes. Ook DJ Eric C komt, zorg dus dat je er op tijd bij bent. Om 17.00 gaat het los.

Koningsbraderie
Het centrum van Bussum wordt op Koningsdag overgenomen door standjes. Dit jaar zijn er maar liefst 450 deelnemers dus zorg dat je je wandelschoenen aan doet. Van het Wilhelminaplantsoen naar de havenstraat en door naar de Kapelstaat, met live muziek bij Cafe Goesting. Daarna de Nieuwe Brink, de Brinklaan, de Nassaulaan én de Nassaustraat. Snap je wat wij bedoelen?

Naarden
Ruijsdaelplein
Op het Ruijsdaelplein, daar waar je de Vesting in komt rijden, gebeurt op Koningsdag van alles voor jong én oud. Zo kunnen de jongsten vanaf 10.00 uur zich uitleven op een springkussen en zijn er vanaf 12.00 uur hiphop en breakdance demonstraties. Om 15.30 uur is het tijd voor Vestingpop. Goede muziek onder het genot van een feestelijk drankje.

Live muziek
Voor live muziek zit je op Koningsdag sowieso niet verkeerd in Naarden-Vesting. In twee café’s kun je genieten van bands en dj’s. Vanaf 14.30 uur is er live muziek en een dj in ‘t Wapen van Naarden op de Cattenhagestraat. Om 16.00 uur kun je door naar café Demmers voor wat live swinging funk. Hou je meer van shantykoren, ga dan naar de muziektent bij de grote kerk.

Antiek- en Curiosamarkt
De Vesting staat voor kwaliteit en dus worden er niet zomaar spulletjes verkocht. Nee, er is een heuse antiek- en curiosamarkt in de marktstraat en de Cattenhagestraat. Leef je uit tussen de oude spullen en er zijn genoeg terrasjes waar je eventjes kunt bijkomen van het rond snoepen.
koningsdag nacht
Hilversum
Koningsnacht De Kei
Het zelfbenoemde best bewaarde geheim sinds 1935 pakt flink uit op Koningsnacht. Noteer en onderstreep 26 april en zet een uitroepteken bij de tijd: 20.00 uur. Het wordt een gekkenhuis en vol=vol. Zoals gewoonlijk is er volop live entertainment en kan er door gefeest worden tot in de kleine uurtjes. Geen vervelende manier om in te komen voor Koningsdag, toch? Entree gratis.

Koningsnacht/Koningsdag Live
Ben je meer van het uit je dak gaan op bekende artiesten midden op de Groest dan is de Koningsnacht ideaal. Als sinds jaar en dag, lijkt wel, is dit de place to be in ‘t Gooi. Verwacht artiesten als Brace en Jayh Jawson. Ook the day after the night before is leuk: Hollands entertainment met onder andere Frans Duijts, ook op de Groest. En dit allemaal is gratis.

Barbecue
Het is te hopen dat het weer een beetje meezit, maar op verschillende plekken in Hilversum kan je op Koningsdag barbeknoeien. Zo kun je op de Groest terecht bij café Vue Grandige of bij Felix II op de Herenstraat. Genoeg keus dus want ook Café KeeCie op de Langestraat slingert de bbq aan.
koningsdag cosa
Huizen
Plein 2000
Als je Huizen kent, dan weet je dat er op Plein 2000 altijd wat te doen is. En zo ook dit jaar tijdens Koningsdag. Rebelsport komt langs om dansdemonstraties te geven, DJ Paul C4ge draait op verschillende tijden setjes en Melissa Janssen, Jared Grant (beide The Voice Of Holland) en Sandy Kandau (Holland’s Got Talent) komen langs. Entertainment van 14.00 uur tot 23.15!

Baarn
Kingsday at Cosa
Ook in Baarn wordt Koningsdag flink gevierd en één van de leukste plekken om dan te vertoeven is restaurant Cosa. Hou je van Italiaans, dan zit je goed. Speciaal voor Koningsdag slingeren ze de barbecue aan om 12.00 uur en bouwen ze een feestje vanaf 14.00 uur. DJ Hilco S komt met dansbare deuntjes de tent op stelten zetten.

‘s-Graveland
Koningsconcert met Carel Kraayenhof
Als er iemand is met een duidelijke muzikale band met de koning dan is het Carel Kraayenhof wel. De bandoneonist was bij het huwelijk van Willem Alexander en Maxima aanwezig en geeft nu een heus Koningsconcert in ‘s-Graveland. Plaats van handeling? Landgoed Trompenburg. En dan neemt hij ook nog eens meesterpianist Juan Pablo Dobal mee. Het concert is van 15.00 tot 18.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar bij restaurant Vlaar.

 

23 april 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.