Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

KAET Bussum: Gooische vondsten

Vraag de liefhebber naar het mooiste van KAET, en het antwoord is steevast: ‘de sfeer’. Een enigszins triviale kenschets, totdat die sfeer nader wordt omschreven. Warm. Hartelijk. Vrolijk. Eigenwijs. Gezellig. Energiek. In combinatie met de snel wisselende collectie die eigentijds, modieus en uniek is, komen we tot de mix die prijsgeeft waarom deze boetiek in de Bussumse Spiegelstraat zo’n succes is.

 

copyright Willemijn van der Eijk/Gooische TamTam

Kirsten (Foto: Willemijn van der Eijk & Brechje Deen)

Dochter, moeder én grootmoeder

Kirsten Bakker is iemand die je meteen in je hart wilt sluiten, dus wat dat betreft past ze volledig bij haar winkel KAET. Niet zo gek, want het is de uitvoering van een droom die ze al jarenlang had. Na een interieuropleiding en werk bij onder meer het Arsenaal, kwam ze in de Spiegelstraat terecht. Aanvankelijk bij Lila, een winkel aan de overkant. Het ondernemersbloed begon te stromen toen Kirsten merkte dat de jonge en modebewuste Gooische doelgroep nog niet echt bediend werd. “Die meiden gingen meestal naar Amsterdam, dus met KAET wilden we hip Amsterdam naar Bussum halen. Dat viel meteen goed bij die jongeren, maar evenzeer bij hun moeders. En zelfs grootmoeders, want die komen rustig mee.”

Totaalconcept

Inmiddels heeft KAET een steeds omvangrijker klantenbestand, waarvan een deel qua leeftijd misschien een beetje meegroeit met haarzelf: ze is inmiddels 37 en moeder van drie kinderen van zes, drie en twee. “Bij de inkoop ben ik altijd heel selectief. Ik zoek eigenwijze merken, maar ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Daarnaast bieden we steeds meer een totaalconcept. Zo zijn sieraden heel belangrijk geworden in de afgelopen jaren, evenals tassen. Je kunt hier terecht voor een complete outfit; dat vinden vrouwen vaak fijn.” Er zitten pareltjes tussen, waarvan ze er soms maar twee of drie in huis haalt. “Dan weet ik eigenlijk al van te voren welke klanten dit willen hebben,” lacht Kirsten. “Sterker nog, klanten vragen me vaak of ik even een appje wil sturen als ik nieuwe items binnen heb.”

(Foto’s: Willemijn van der Eijk)

Oprecht geïnteresseerd

Haar connectie met de jongere doelgroep is altijd gebleven; Kirsten is er dol op. Haar winkel wordt vaak een buurthuis genoemd; soms komen mensen even binnen om hun hart te luchten of gezellig te kletsen. “We kennen onze klanten goed. Weten niet alleen wat ze leuk vinden, we zijn ook oprecht geïnteresseerd in hoe met ze gaat. Of de operatie van hun moeder is geslaagd en hoe het examen ging. Vaak komen vrienden, ouders of aanbidders van onze klanten hier een cadeautje kopen. Wij kennen vaak de smaak van de gelukkige en bovendien denken we graag mee. Dan maken we er echt iets moois van.”

Kirsten met Saskia, Donna, Luna en Dievertje (Foto: Brechje Deen)

Doodnormaal

Het KAET-team is alles voor Kirsten: “Die meiden kennen iedereen. Het succes van KAET heeft ook echt veel te maken met Saskia, Donna, Luna en Dievertje,” benadrukt ze. “Saskia is mijn rechterhand en de andere drie helpen ons vaak en zijn vooral onze onvolprezen Instagirls. Want social media is tegenwoordig natuurlijk onmisbaar.” Net als goede service; en dat is iets waar KAET vanaf dag één bekend om staat. Ze kennen de klanten, weten wat ze willen en doen nooit moeilijk. Thuis even passen? Omruilen? Gebeld worden als je maat binnen is? Bij KAET zijn die dingen doodnormaal. Misbruik wordt er nooit van gemaakt; daar is de sfeer veel te goed voor.

 

 

 

 

 

 

 

Hier vind je KAET:
Spiegelstraat 9a, Bussum
Telefoon: 035 – 750 2999
Facebook & Instagram: @kaetbussum

25 juni 2021

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.