Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

Kaaskamer Hooi & Klomp: Hotspot Gijsbrecht Hilversum

Niet alleen voor de omwonenden, maar voor inwoners van het hele Gooi is ‘de Gijsbrecht’ in Hilversum een heerlijke winkelstraat. Verrassend goed bereikbaar en bomvol originele (vers)winkels en ondernemers. Het is ook een perfecte straat voor lekkerbekken. Wij gingen langs bij Kaaskamer Hooi & Klomp.

kaaskamer

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

kaaskamer

(Foto: Bob Awick)

Favoriete kaaswinkeltje

De smaak van kaas begint met de bodem van het weiland en eindigt op een kaasplankje van Kaaskamer Hooi & Klomp. Over alle stappen die hiertussen zitten, kan Ed Hooimeijer bevlogen vertellen: “Hoe meer ambachtelijkheid, hoe authentieker, hoe meer smaak je in een kaas krijgt.” Hij en zijn partner Mathilde Klomp namen in 2013 hun eigen favoriete kaaswinkeltje over, toen de toenmalige eigenaar overleed. Inmiddels is de winkel verhuisd naar de Gijsbrecht en dat is maar goed ook, want hier kreeg Hooi & Klomp de ruimte die de kaaskamer verdient.

Van Parijs naar ’t Gooi

Ed en Mathilde speuren voortdurend naar nieuwe ‘oude smaken’, werken samen met befaamde affineurs – affineren is het ambacht waarbij kaas wordt veredeld en op smaak gebracht – en reizen regelmatig af naar de grootste kaasmarkt in Parijs en naar kleine, ambachtelijke kaasboertjes. Al die inspanningen leiden tot een assortiment waar heel ’t Gooi op afkomt.

kaaskamer

(Foto: Bob Awick)

Nieuwe smaken

Ed kent en herkent bijna al zijn klanten, misschien niet bij naam, maar wel bij kaas. “Daar loopt pondje boeren belegen, goedemiddag mevrouw Regalis Cesar, nu is jong belegen met pondje brandnetelkaas aan de beurt,” zo gaat dat ongeveer in zijn hoofd. Maar tegelijkertijd leert hij z’n klanten weer nieuwe smaken kennen – zo gaat niemand de deur uit zonder plakje kaas. Vergeet vooral niet om het rood-wit-blauwtje – het fameuze kaasplankje van Hooi & Klomp  – door het team te laten samenstellen. Vers van het mes en altijd weer met hemelse combinaties.

 

Hier vind je meer over Kaaskamer Hooi & Klomp:

Gijsbrecht van Amstelstraat 182 c, Hilversum
Telefoon: 035-6248824
www.hooienklomp.nl
@kaaskamer_hooi_en_klomp

20 november 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.