Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam, Wonen & Lifestyle

Jikx and Things: Hotspot Spiegelstraat

In ons allereerste nummer stond de Bussumse Spiegelstraat in onze Hotspots-rubriek en dat vierden we in ons vijfentwintigste nummer! Samen met de Herenstraat: twee van de gezelligste winkelstraten in ’t Gooi. Je kunt er je hart ophalen bij de hipste kledingboetiekjes en  gezellige cadeauwinkels, advies krijgen bij de verschillende interieurzaken en terecht bij leuke horeca: je vindt het hier allemaal. We liepen binnen bij Jikx and Things.

Jikx

 

Jikx

Margot, Clarine en Hélène (Foto: Bob Awick)

Vrolijk en kleurrijk

De een komt uit de hotellerie, de ander studeerde ooit geschiedenis en de derde was jaren advocaat. Via zijden hemdjes en kinderbeddengoed hebben ze elkaar ontmoet; maar dat is weer een ander verhaal. Tegenwoordig bestieren ze met z’n drieën een winkel vol vrolijke en kleurrijke hebbedingetjes, cadeaus en interieurartikelen. Van toilettas tot kandelaar, van ovenschaal tot Chinese gardenstool en van extra lange tafelkleden tot mooie sieraden: de winkel is misschien niet groot, maar je moet hier echt even de tijd nemen, want je raakt niet uitgekeken.

Met z’n drieën

Clarine, Hélène en Margot hebben alle drie een eigen smaak. Die drie samengevoegd hebben tot een heel eigen collectie geleid  die ‘typisch Jikx’ is: origineel,  goede kwaliteit – en altijd weer kleurrijk. Ze stropen hiervoor vaak stad en – als covid het toelaat – land af, en voortdurend staat die ‘Jikx-radar’ aan. Pas als ze alledrie enthousiast zijn, komt het in de winkel, en na zo’n strenge selectie kan het niet anders dan dat het goed zit.

Jikx

(Foto: Bob Awick)

Betaalbaar

“De kunst is dat je het betaalbaar houdt. Natuurlijk staan er ook wat duurdere stukken in de winkel, maar je kunt hier een geweldig cadeautje scoren voor een mooie prijs. Dat vinden we alle drie het leukste: als we iets origineels vinden en het is goed geprijsd.” Dat, en de plezierige aandacht – daar gaan de dames prat op – maakt van Jikx een zaak waar je graag én vaak terugkomt.

 

 

 

Hier vind je meer over Jikx and Things:

Spiegelstraat 3, Bussum
Telefoon: 06-83177363
www.jikxandthings.nl
@jikxandthings

28 december 2021

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.