Nieuws, Ondernemen

i-Taxi Gooistad: rijd lokaal!

Je zou maar net een eigen bedrijf gaan opstarten, en dan slaat ineens het coronavirus toe. Florian Kenter uit Huizen liet zich er niet door weerhouden. Hij was bovendien al even bezig met zijn eigen taxibedrijf onder de naam i-Taxi Gooistad. De keuze voor dit vak is overigens niet helemaal verwonderlijk, want ook zijn vader Philip zit ‘op de wagen’. Met i-Taxi Gooistad gaat Florian de strijd aan met onder meer Uber.

24/7 bereikbaar

Florian heeft er goed over nagedacht en weet bovendien precies wat de klant graag wil. Zijn lokale taxibedrijf komt tegemoet aan alle wensen die je als particulier én als bedrijf maar kunt hebben als het om taxivervoer gaat. Zo is i-Taxi 24/7 bereikbaar: via een 06-nummer, via de website en via een handige app. De klant heeft de keuze uit een luxe personenauto en een luxe personenbus voor maximaal acht passagiers.

Van te voren reserveren

Met het hele gezin naar Schiphol zonder alle parkeerstress? Dat is geen enkel probleem voor i-Taxi Gooistad. En het mooie is: het tarief is heel aanvaardbaar en ligt niet boven dat van Uber. Zo kun je vanuit het hele Gooi al voor € 59,50 naar Schiphol. Die vaste prijzen worden door de klanten erg gewaardeerd. “Via de app kun je heel eenvoudig een taxi bestellen, en bovendien tot op de cent nauwkeurig zien wat de taxirit gaat kosten. Zo sta je nooit voor verrassingen”, vertelt Florian. Het allergrootste voordeel van i-Taxi Gooistad ten opzichte van Uber is dat je de taxi van te voren kunt reserveren. Dus ook als je midden in de nacht een taxi nodig hebt, of op een stille zondag. i-Taxi Gooistad is er altijd als jij vervoerd moet worden.

Vertrouwde gezichten

Nu er continu ‘shop local’ wordt geroepen, voelt ook Florian zich aangesproken. De Huizer merkt dat klanten het – ook vóórdat de coronacrisis begon – heel fijn vinden om vertrouwde gezichten te zien. “We werken met een team van uiterst ervaren en professionele Gooische taxichauffeurs op wie ik in drukke tijden een beroep kan doen. Vandaar dat we continu bereikbaar en beschikbaar kunnen zijn”, legt hij uit. “Alle klanten krijgen een ritbevestiging via WhatsApp, met een foto van de auto met chauffeur.”

Contactloos betalen

Om een taxi te bestellen via de i-Taxi Gooistad app, die Florian speciaal heeft laten ontwikkelen, hoeft de klant niet een creditcard of paypal-account te koppelen. “Dat mag, maar het hoeft niet. Dus privacy voorop!  Je kunt ook contant betalen en, vooral nu natuurlijk, contactloos via pinpas, creditcard of zelfs met een Tikkie.” De i-Taxi kan met één druk op de knop worden geboekt: het systeem gaat vervolgens op zoek naar jouw locatie en de beschikbare taxi in de omgeving. Je ziet dan precies hoe lang het duurt vóór de taxi voor de deur staat.

Corona-maatregelen

Ook de taxibranche ondervindt hinder van de maatregelen, maar toch blijkt er nog steeds (veel) behoefte aan betrouwbare taxi’s. i-Taxi Gooistad is volledig ingesteld op de maatregelen die door de RIVM worden gesteld. Zo wordt elke taxi na iedere rit grondig gedesinfecteerd, met extra aandacht voor essentiële contactonderdelen als deur- en handgrepen, armsteunen, autogordels en PIN-apparatuur.
In de taxi zelf wordt natuurlijk gepaste afstand gehouden tot de passagier(s). Alle taxi’s van i-Taxi Gooistad zijn uitgerust met een afscheiding – een plexiglas scherm – tussen chauffeur en passagier. Daarnaast zijn er allerlei artikelen in het voertuig om zo hygiënisch mogen te kunnen werken, zoals desinfecterende gel en handschoenen.

Nu met korting

Omdat het nu logischerwijs rustiger is en Florian natuurlijk gewoon aan het werk wil blijven, biedt i-Taxi Gooistad een speciaal coronatarief: bij het afrekenen in de taxi wordt een korting van 10% berekend. “Daarmee zijn we zelfs goedkoper dan het laagste Uber-tarief”, benadrukt Florian. “Voor deze speciale prijzen rijden we tijdens de coronacrisis ook op rekening voor werknemers van bedrijven en bijvoorbeeld  ziekenhuizen en zorginstellingen.”

Bel 06-33 588 887 en vraag naar de voordelige vaste tarieven. Of download de handige app in de Appstore of in Google Play. Hier vind je de website van i-Taxi Gooistad.

 

13 april 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.