Kinderen, Nieuws, Shoppen

Hotspots voor kids: Petite Amélie

Ze hebben het niet slecht, de kinderen in het Gooi. Voor ons magazine gingen we op bezoek bij de leukste Hotspots voor onze oogappels. Zoals Petite Amélie Conceptstore in Bussum. Achter dit bijzondere merk zit een mooi verhaal, zo blijkt!

Zoektocht

Heel soms ontstaat een product vanuit de zoektocht ernaar. Dat is precies wat gebeurde bij Petite Amélie: Joanna, toen zwanger van Amélie, kon maar geen wiegje naar haar zin vinden. Uiteindelijk besloot ze om er zelf een te ontwerpen en te laten maken, precies zoals zij hem voor ogen had. De inspiratie kwam van een klassiek model, gespot op een Franse brocante markt in Lyon.

Oer-Hollands bedrijf

De kinderkamers van Petite Amélie zijn even doordacht en mooi als dat allereerste wiegje. Tijdloze ontwerpen, neutrale kleuren en alles van hoogwaardige kwaliteit. Hoewel Petite Amélie het levenslicht zag in Frankrijk, is het een oer-Hollands bedrijf. De eigenaren wonen zelfs in het Gooi, dus het is niet verwonderlijk dat juist hier, in Bussum, sinds 2016 de eerste conceptstore is gevestigd. Verrassend lokaal dus!

Scherpe prijzen

Michelle en Linda werken in de conceptstore in Bussum (foto: Willemijn van der Eijk)

De conceptstore in Bussum is vooral bedoeld als showroom, want het is fijn om de baby- en kinderkamers eerst even te komen bekijken. Dat doen (toekomstige) ouders uit het hele land dus graag. De producten van Petite Amélie zijn een hit en dat heeft te maken met het unieke design, de goede kwaliteit, maar zeker ook met de scherpe prijzen. En dan heeft het merk ook nog eens geweldig speelgoed (het poppenhuis is een absolute must voor elk kind) en een textiellijn, die volledig organisch is. Wieg- en ledikantdekens en dekbedovertrekken met schattige prints bijvoorbeeld. Ja, we zijn maar wát blij dat Joanna dat wiegje destijds niet kon vinden!

Petite Amélie Conceptstore, Kerkstraat 6, Bussum. Telefoon: 085-0020510. www.petiteamelie.nl

 

4 april 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.